Stille Nacht am Silbersee

Silbersee & Anna Enquist
vr 14
december
Onderdeel van:
Studenten Last Minutes

Het einde van het jaar is een tijd van bezinning, om te reflecteren op de gebeurtenissen om ons heen. Samen met schrijfster Anna Enquist brengt Silbersee een winteravond met verhalen en bespiegelingen, woorden en muziek. Het muzikale hart van deze avond is David Langs 'Little match girl passion'. Deze winterpassie, naar het sprookje over het meisje met de zwavelstokjes, werd in 2008 bekroond met de Pulitzer Prize. In de vertelling van Hans Christian Andersen vond Lang een eigentijds lijdensverhaal dat een moment van bezinning biedt voor iedereen: gelovig of atheïst.


Muziek speelt een belangrijke rol in de poëzie en romans van Anna Enquist. Haar woorden geven op hun eigen manier uitdrukking aan thema’s als hoop, twijfel en troost. Samen met stukken van Jörg Brinkmann en Arvo Pärt is Stille Nacht am Silbersee een muzikale avond van verstilling en inspiratie.
 

Credits

muzikale leiding Romain Bischoff teksten Anna Enquist (en eventueel anderen) zang Edward Leach, Michaela Riener, Maciej Straburzynski, Katharine Dain cello Jörg Brinkmann licht Jeroen Smith bewegingscoaching Miguel Angél Gaspar
muziek van Pärt, Brinkman en Lang

 

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten