fotografie: Wouter Janssen
vr 21 dec ’18 20:15 - 21:30

Holland Baroque & Joël Grare

Les Cloches de Noël
21 dec ’18
20:15 - 21:30
  • vr 21 dec ’18
    20:15 - 21:30
    De Vereeniging Concertzaal
  • Graag attenderen wij je erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vind je in de link.

De wereld van barokmuziek is een goudmijn voor componisten, avant-gardisten, avonturiers en realisten. In deze weelde beweegt Holland Baroque.

Holland Baroque, winnaar van de Edison Klassiek Publieksprijs 2017, pakt uit met een prachtig kerstconcert. In Les Cloches de Noël dwarrelt de sneeuw, suist de wind en luiden de kerstklokken.


Samen met de Franse meesterpercussionist Joël Grare en de veelbelovende countertenor Kangmin Justin Kim neemt Holland Baroque het publiek mee in een geheime wereld van nooit gehoorde (kerst)geluiden. Het programma staat bol van barok repertoire, improvisaties en werken van componisten Monteverdi, Marin Marais, Joël Grare en Jacques Brel.


Meesterpercussionist Joël Grare bespeelt vele instrumenten, variërend van Madagascan rietjes tot Japanse drums, maar ook de Clavicloche. Dit indrukwekkende instrument maakte hij zelf van tientallen stalen koebellen. Grare is als geen ander in staat om zijn instrumenten te laten klingelen, donderen, rommelen, fluisteren en knisperen.


De jonge Koreaans- Amerikaanse Kangmin Justin Kim is een van de meest gevraagde countertenors van zijn generatie. Een muzikaal virtuoos die zich, net als Holland Baroque, vrij beweegt tussen verschillende genres.

Holland Baroque vertelt samen met de twee solisten oude verhalen opnieuw tijdens een onvergetelijke kerstavond.
 

...these musicians simply seek out the music's inner drama and bring it to the fore

Classical Music Sentinel

Credits

percussie Joël Grare countertenor Kangmin Justin Kim muziek van Monteverdi, Marais, Grare, Brel e.a

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie