Het Gelders Orkest

Less is more
19 jan ’19
20:30
  • za 19 jan ’19
    20:30 - 21:40
    De Vereeniging Concertzaal
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

‘Less is more’ is een zoektocht naar de essentie van muziek. Van minimalistische muziek tot grootse orkestrale werken, van barok tot heden en van ‘less' naar 'more'.
 

Met weinig materiaal heel veel doen, dat is waar het om draait tijdens dit concert. Harpiste Lavinia Meijer, dirigent Bas Wiegers en Het Gelders Orkest dagen u uit om mee te gaan in een geheel nieuwe muziekbeleving. Uitgangspunt is de minimal music van componisten als Philip Glass, Tirey Riley en John Adams, die uitgaat van de kleinste beweging in de muziek. Of houd u toch meer van de verstilling en bijna dwingende meditatie in de muziek van Arvo Pärt? Heerlijk wegdromen bij de zang van de vogels rond de poolcirkel en de moerassen bij Liminka in de compositie Cantus Arcticus van Einojuhani Rautavaara, of genieten van een nieuw werk voor harp van Ludwig-Leone. Het kan allemaal tijdens dit bijzondere concert, want in het motto ‘less is more’ ligt misschien wel de grootste schoonheid van de muziek.

 

Credits

dirigent Bas Wiegers harp Lavinia Meijer 
muziek van o.a. Glass, Pärt, Adams, Reich, Rautavaara en Ludwig-Leone (wereldpremière)
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie