Nederlands Blazers Ensemble

Symmetries
3 feb ’19
15:00
  • zo 3 feb ’19
    15:00
    De Vereeniging Concertzaal
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Harmonie en symmetrie zijn dé ingrediënten voor schoonheid. Het Nederlands Blazers Ensemble zoekt in Symmetries naar de ultieme schoonheid, op het grensvlak van passie en precisie. Op het podium ontstaat een spectaculaire en fantasierijke ontmoeting tussen dans, muziek en beeld, waarbij dansers uit verschillende disciplines elkaar tot grote hoogten brengen.

 

Fearful Symmetries is speciaal bewerkt voor de Blazers in grote bezetting. Het dynamische werk uit 1988 van John Adams, een van Amerika’s grootste, levende componisten, brengt regelmaat maar ook spannende riffs en kleurrijke bigband-fragmenten. Een voorstelling die je meeneemt naar een wereld van angstaanjagende schoonheid.

 

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is een groep van ruim twintig topmusici die zo'n tachtig keer per jaar samenkomt om in binnen- en buitenland bijzondere programma's te spelen. Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma's die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn; het NBE combineert eigentijdse en oude muziek van alle soorten en maten die de zinnen en verbeelding prikkelt.

 

Bekijk hieronder een fragment uit Fearful Symmetries, dat NBE uitvoerde tijdens het nieuwjaarsconcert van 2019.

Credits

Adams Fearful Symmetries dans ISH, Hotel Modern, Duda PAIVA Company
inleiding om 14.00 uur in de Annazaal: voorafgaand aan het concert kunt u een prikkelend intro bijwonen van muziekverteller Brechtje Roos
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie