Remy van Kesteren & Blauwe Uur

Releave
22 mrt ’19
20:15
  • vr 22 mrt ’19
    20:15 - 21:45
    De Vereeniging Kleine Zaal
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Meer informatie vindt u in de link.

Zoals u wellicht weet wordt De Vereeniging momenteel gerenoveerd. Wij maken u erop attent dat de personenlift momenteel niet kan worden gebruikt. U kunt de Kleine Zaal dus uitsluitend bereiken via de trap.

Als klassiek geschoolde harpist verkent Remy van Kesteren ook graag andere genres genres, zoals pop, minimal en improvisatie. Hij creëert zijn eigen muzikale wereld met eigen composities: een mengeling van grensoverschrijdende neo-klassieke minimal, elektronica en jazz. In Releave bundelt hij zijn krachten met het Blauwe Uur. Dit collectief van lichtkunstenaars weet een ruimte om te toveren naar een poëtische nieuwe wereld.

 

Begin 2019 verscheen Shadows, het nieuwe album van Remy. Het grensverleggende album is het resultaat van een bijna drie jaar durende muzikale zoektocht naar zijn eigen geluid. Zonder harp, los van verwachting en gewenning: wat blijft over?

“Mijn vorige album Tomorrow Eyes voelde als een bevrijding: ik schreef eindelijk mijn eigen muziek. Maar wás het wel mijn eigen muziek? Dat wist ik eigenlijk helemaal niet. Ik besloot nu, voor het eerst, te gaan luisteren naar welke muziek van binnenuit kwam.”

Elektronisch, minimal, ambient, jazz, pop, wereldmuziek, klassiek: op Shadows vloeit alles in elkaar over. Shadows is melancholisch, maar nooit treurig. Beeldend, filmisch bijna, net als de theatershow waarin indrukwekkende videoprojecties zweven door de zaal. “Shadows gaat over een parallelle wereld waar je in kunt verdwijnen, zoals muziek met mij doet. Over hoe er altijd een schaduwkant is, die naast de mooie dingen kan bestaan. Immers, zonder licht geen schaduwen.”

Verwacht in Remy’s theatershow drums, vibrafoons en synthesizers. Maar de rode draad blijft de harp. Juist door er afstand van te nemen, zag Remy de waarde in van het instrument. “Mijn harp is niet hét middel om muziek te maken, maar wel míjn middel om mijn verhalen te vertellen. Alleen nu op een andere manier.”

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie