Orkest van het Oosten

Dvořáks Celloconcert met Laura van der Heijden
28 mrt ’19
20:15
  • do 28 mrt ’19
    20:15 - 22:10
    De Vereeniging Concertzaal
    Pauze 21:00
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Zoals u wellicht weet wordt De Vereeniging momenteel gerenoveerd. Wij maken u erop attent dat de personenlift momenteel niet kan worden gebruikt. U kunt de eerste etage dus uitsluitend bereiken via de trap.

Op uitnodiging van Het Gelders Orkest geeft het Orkest van het Oosten een concert in De Vereeniging. De oorspronkelijk aangekondigde solist voor dit concert, Pablo Ferrández, heeft helaas afgezegd. Gelukkig heeft het Orkest van het Oosten een geweldige vervanger gevonden: de Brits-Nederlandse cellosensatie Laura van der Heijden. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht.

 

Laura van der Heijden (1997, dochter van een Nederlandse vader en een Zwitserse moeder en woonachtig in Engeland) staat al bekend als toptalent. Op haar vijftiende won ze de BBC Young Musician-prijs. Sindsdien gaf ze optredens met beroemde orkesten zoals het Melbourne Symphony Orkest, BBC Philharmonic, en Academy of St. Martin in the Fields. Onlangs werd ze genomineerd voor de Edison Klassiek 2018. De pers schreef naar aanleiding van haar debuut-cd over haar spel: “In haar beloftevolle, karakteristieke toon klinkt de leeftijd van haar eeuwenoude instrument door, maar ook de onstuimige passie van een jonge rasmuzikante voor haar vak”.

 

'Een persoonlijkheid geboren om te dirigeren' kopte de vakpers over het optreden van de Brit Alpesh Chauhan. Hij dirigeert een speciaal gastoptreden van Het Orkest van het Oosten. Op de lessenaars een temperamentvol Oost-Europees programma met muziek uit een Tsjechische volksopera, Dvoráks geliefde celloconcert en het opdrachtwerk waarmee Sjostakovitsj zijn conservatoriumstudie afsloot.

Credits

dirigent Alpesh Chauhan cello Laura van der Heijden
Smetana Ouverture ‘De verkochte bruid’ Dvořák Celloconcert Sjostakovitsj Symfonie nr.1
inleiding om 19.15 uur in de Annazaal

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie