Slagwerk Den Haag

Glass
29 mrt ’19
20:15
  • vr 29 mrt ’19
    20:15
    De Vereeniging Concertzaal / vrije plaatskeuze
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

De Amerikaan Philip Glass is de grondlegger van de minimal music. Slagwerk Den Haag en liefhebber en componist Anthony Fiumara verzamelen voor dit programma de mooiste Glass-pareltjes.

Glass, een van de hardst werkende componisten van de planeet, is nog altijd zijn oeuvre aan het uitbouwen. Minimalistisch kun je het huidige repertoire van Philip Glass amper noemen, maar in dit speciale concert ligt de focus op Glass’ legendarische vroege minimal music.

Zo klinken onder meer klassiekers als Music in Similar Motion, Music in Contrary Motion en het verbluffende 1+1 voor een slagwerker en versterkt tafelblad (!). Soms zijn de Glass-werken subliem bewerkt door Fiumara, dan klinkt er weer een Glass-origineel. Bovendien doorrijgt Slagwerk Den Haag het Glass-recital met een nieuw werk van Fiumara zelf, Vitreous Body (2017) voor slagwerkkwartet. Het half uur durende werk - letterlijk vertaald ‘glasachtig lichaam’ - bundelt Fiumara’s alsmaar uitdijende klanktaal waar invloeden uit de renaissance-muziek en minimal music in doorschemeren.Slagwerk Den Haag (SDH) is gefascineerd door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. SDH voert uit en co-creëert (slagwerk)muziek in de meest uiteenlopende vormen. Het spelen van bestaand repertoire, het geven van nieuwe opdrachten, het maken van nieuw werk in samenwerking met componisten en partners uit andere disciplines, en het onderzoeken van de grenzen en mogelijkheden van georganiseerd geluid zijn voor SDH dagelijkse kost. 

 

Kom in de sfeer van Glass en beluister een fragment van Music in Similar Motion.

Credits

Glass Music in Similar Motion; Music in Contrary Motion; 1+1 Fiumara Vitreous Body

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie