Cello Octet Amsterdam

nieuw werk van Michael Gordon
5 apr ’19
20:15
  • vr 5 apr ’19
    20:15
    De Vereeniging Concertzaal / vrije plaatskeuze
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Michael Gordon is een van de oprichters van het spraakmakende New Yorkse nieuwe-muziekcollectief Bang on a can. Zijn muziek is een mix van mysterieuze introspectie en brutale directheid. Cello Octet Amsterdam brengt een nieuw werk van Gordon. Gedurende zestig hypnotiserende minuten. Een nu al legendarisch vervolg op Gordon’s ‘Timber’ en ‘Rushes.’ Op speciaal verzoek van de componist krijgt het werk een intieme setting, met het publiek dicht eromheen.

Vier gitaren, zeven fagotten of zes slagwerkers; de Amerikaanse componist Michael Gordon is bezeten door de klank van een homogeen ensemble met dezelfde instrumenten. Gordon weet de mogelijkheden van zo’n uniek klanklichaam, om te zetten in hypnotische, minimalistische werken van rond een uur. De Amerikaan slaat bruggen tussen de strengheid van minimal music, de vitaliteit van popmuziek en het open karakter van jazz. In het verleden componeerde hij al het meesterwerk Timber voor zes slagwerkers, waarmee Slagwerk Den Haag veel succes had. Later volgde onder meer Rushes voor fagotten en Amplified voor gitaarkwartet.

In opdracht van November Music, Cello Octet Amsterdam en de Cello Biënnale Amsterdam schrijft Gordon nu een compositie voor acht cello’s. Cello Octet Amsterdam staat bekend om haar zinderende klankenweelde die eerder al componisten als Arvo Pärt, Mauricio Kagel, Philip Glass en Terry Riley inspireerde. Ze zijn daarmee een ‘match made in heaven’ voor Michael Gordon.

 

Inleiding om 19.15 uur door leden van Cello Octet Amsterdam

 

Beluister hieronder een fragment uit 'Weather' van Michael Gordon, een bewerking voor strijksextet, gespeeld tijdens de Bang on a Can Marathon in 2006 (New York).

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie