di 9 apr ’19 20:15 - 22:15

Ciconia Consort

Rheingold, 1233 kilometer sagen-romantiek
9 apr ’19
20:15 - 22:15
  • di 9 apr ’19
    20:15 - 22:15
    Pauze 20:55
    De Vereeniging Kleine Zaal, vrije plaatskeuze
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Zoals u wellicht weet wordt De Vereeniging momenteel gerenoveerd. Wij maken u erop attent dat de personenlift momenteel niet kan worden gebruikt. U kunt de Kleine Zaal dus uitsluitend bereiken via de trap.

In het jaar dat ‘Das Rheingold’ van Wagner zijn 150ste verjaardag viert, brengt het jonge top strijkorkest Ciconia Consort een ode aan de Rijn. Ook Nijmegen heeft zijn oorsprong als één van de oudste steden van Nederland te danken aan deze rivier met haar romantische sagen en wonderlijke legendes, zoals de Nibelungen, de strijd tussen de held Siegfried en de draak op de Drachenfels en natuurlijk de Loreley. De Rijn is in de 19e eeuw inspiratiebron geweest tot tal van muzikale werken. Reinecke componeerde ‘Der Ritter vom Rhein’ en Bruch schreef de opera ‘Die Loreley’. Mezzosopraan Karin Strobos, wier carrière na haar droomdebuut in 'Der Rosenkavalier' bij De Nationale Opera in een stroomversnelling terechtgekomen is, is te horen in de Wesendonck-liederen van Wagner.

's Middags verzorgen leden van Ciconia Consort masterclasses. Deze zijn gratis toegankelijk en vinden plaats van 13.00-15.30 uur.

Met een entreeticket heeft u toegang tot alle activiteiten: masterclasses, voorprogramma en concert. 

Een spetterend, tot in de puntjes verzorgd ensemble.

Klassieke Zaken

Credits

dirigent Dick van Gasteren mezzosopraan Karin Strobos werken van Mendelssohn, Reinecke, Wagner, Bruch en Silcher
masterclass (13.00-15.30 uur) door leden van Ciconia Consort
voorprogramma Jeugdorkest Corrente verzorgt van 19.30-20.00 uur een voorprogramma in de Kleine Zaal 
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie