Het Gelders Orkest

Flor dirigeert de Negende van Sjostakovitsj
26 mei ’19
14:15
  • zo 26 mei ’19
    14:15
    De Vereeniging Concertzaal
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

 In verband met het voorprogramma gaat de voordeur open om 12.45 uur.

Vriend en vijand verraste Sjostakovitsj met zijn Negende symfonie. Wat een overwinningssymfonie op de Tweede Wereldoorlog had moeten zijn, ontpopte zich als onverholen oorlogssatire. Verrassend is ook de bekendste symfonie van Haydn met zijn plotselinge harde knal in het tweede deel. Het programma opent met de Haydnvariaties, die Brahms componeerde op een bestaande religieuze hymne en geen verband heeft met Haydn. 

 

voorprogramma door het Groot Gelders Sjostakovitsj Orkest om 13.00 uur
Het Groot Gelders Orkest is al jaar en dag een begrip in Het Gelders Orkest. Amateurmusici krijgen de kans om samen met musici van Het Gelders Orkest en collega-amateurs een symfonisch programma in te studeren met uiteindelijk een concert op het grote podium van De Vereeniging.
Dit jaar staat Jazz-Suite nr. 2 van de componist Dmitri Sjostakovitsj op het programma. Tussen de technische hoogstandjes voor de musici zal één deel opvallen: ‘Wals nummer 2’. Dat deel werd beroemd dankzij het orkest van André Rieu. Het orkest staat onder leiding van de bastrombonist van Het Gelders Orkest: Dick Bolt. Het voorprogramma is gratis toegankelijk.
 

Onderdeel van:
Be my guest

Credits

dirigent Claus Peter Flor
Brahms Variaties over een thema van Haydn Haydn Symfonie nr. 94 ‘Mit dem Paukenschlag’ Sjostakovitsj Symfonie nr. 9
voorprogramma  (gratis toegankelijk) om 13.00 uur
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie