MODERNE MEISJES

Introdans
18 sep
-
16 jan
Data & tickets
 • wo 16 jan
  20:00
  Stadsschouwburg Theaterzaal
 • di 18 sep
  20:00 - 21:50
  Stadsschouwburg Theaterzaal
  Pauze 20:50
  Geweest

In 2013 had Introdans een wereldhit met MODERNE MEISJES, gewijd aan werk van drie ‘grand old ladies’ van de Amerikaanse moderne dans. Onder hetzelfde motto brengt Introdans nu drie nieuwe zinderende choreografieën van drie hedendaagse balletmakers. Didy Veldman brengt een schilderij van Pablo Picasso tot leven. Regina van Berkel stort zich op het surrealisme en Lucinda Childs creëert een nieuw werk op muziek van Ludovico Einaudi. Deze componist, wereldberoemd dankzij de muziek die hij creëerde voor de film 'intouchables', schrijft speciaal voor Introdans nieuwe muziek. 

The 3 Dancers - Didy Veldman (Nederlandse première)
Liefde, verlangen en dood komen in een extatische dans samen op Picasso’s meesterwerk The Three Dancers. Het schilderij is geïnspireerd door de dood van zijn vriend Ramon Pichot en de obsessieve liefde die een andere vriend, Carlos Casagemas, voelde voor Pichots vrouw Germaine, eindigend in de zelfmoord van Casagemas. Choreografe Didy Veldman brengt Picasso’s schilderij van het canvas naar het podium, waardoor zijn expressieve, kubistische beelden tot leven komen. 


Frozen Echo - Regina van Berkel (Nederlandse première)

Van Berkel creëerde het uiterst theatrale Frozen Echo in 2011 voor het Düsseldorfse Ballett am Rhein, op muziek van Theo Verbey. Van Berkels vaste decorontwerper Dietmar Janeck bouwde binnen een enorme witte ‘toneeldoos’ een enorm, statisch object uit 70 oude computers. Daaronder storten de dansers zich in wisselende combinaties in een geladen en soms surrealistische choreografie, waarbij drie vrouwen een centrale rol vervullen.

 

Lucinda Childs - Petricor, wereldpremière
Lucinda Childs ontwikkelde tijdens haar lange carrière een volstrekt eigen bewegingsstijl. Met relatief eenvoudige ballet- en atletische bewegingen creëert ze de meest complexe, hallucinerende meesterwerken, die – sinds Introdans haar werk in Nederland uitbrengt – een steeds groter publiek weten te betoveren. Voor 'Petricor' vroeg Childs de Italiaan Ludovico Einaudi om een nieuw stuk te componeren. Het grote publiek kent Einaudi van de ook in ons land bejubelde film Intouchables.

Introdans heeft haar werk in Nederland weer op de kaart gezet.
(de Volkskrant over Petricor van Lucinda Childs ****)

Credits

choreografieën: Veldman (The 3 Dancers, Ned. première) Van Berkel (Frozen Echo, Ned. première) Childs (Petricor, wereldpremière)
op 18 september met live begeleiding door Het Gelders Orkest, op 16 januari met bandbegleiding
 
inleiding om 19.00 uur, uitsluitend op 18 september
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten