PAS DE DEUX

Scapino Ballet & Michiel Borstlap
16 mrt ’19
20:00
  • za 16 mrt ’19
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Meer informatie vindt u in de link.

Wegens groot succes is ‘Pas de Deux’ terug in het theater en nu voor het eerst te zien in de Stadsschouwburg. ‘Pas de Deux’ is een dansconcert waarin twee werelden samenkomen. De wereld van Michiel Borstlap is kristalhelder, imposant door haar eenvoud en harmonie. De wereld van Ed Wubbe is expressief, ontregelend en dynamisch. Het samenspel én de confrontatie tussen dans en muziek levert een fascinerende voorstelling op. Soms lichtvoetig en sereen, dan weer gepassioneerd en opwindend.

In de choreografie van Ed Wubbe is de live pianomuziek van Michiel Borstlap de motor voor de dans. Het warme pianospel van Borstlap krijgt een diepere betekenis door de dans, die verder geen verhaal nodig heeft.

Michiel Borstlap is een van de belangrijkste Nederlandse pianisten met concerten wereldwijd. Hij treedt o.a. op met Lavinia Meijer en Ludovico Einaudi. Ed Wubbe weet met zijn avontuurlijke producties een groot publiek te raken. Beiden hebben één ding gemeen. Vanuit het hart creëren zij pure magie.

Danseres Jozefien Debaillie werd voor haar rol in Pas de Deux genomineerd voor de Zwaan, de Oscar van de Nederlandse dans: “Haast onmerkbaar brandt zij een spoor naar je netvlies en je hart”.

In de muziek klinkt passie. De dans is teder en wild, een duet dat liefde mixt met strijd. Dit is dans die op hun lijf geschreven is en de toeschouwer meesleept
Parool

Credits

choreografie Ed Wubbe live muziek Michiel Borstlap

fotografie Joris Jan Bos

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie