fotografie: Raymond de Vries
'Van de eerste schreeuw tot de laatste zucht.'

Conny Janssen Danst

BROOS
30 mrt ’19
20:00
  • za 30 mrt ’19
    20:00 - 21:17
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Meer informatie vindt u in de link.

BROOS is een sprankelende, fysieke voorstelling over ouderdom, jeugd en de breekbaarheid van het leven. In een mozaïek van vertellingen ervaren we de hartenklop van diverse momenten in tijd. BROOS verhaalt over de kwetsbaarheid van het leven,
van de eerste schreeuw tot de laatste zucht.

Over zijn en verdwijnen.
Over verwerven en verlies.
Over branie en bedachtzaamheid.
Over de tijd die doortikt en niet te stoppen is.
Over het hier en nu tegenover het daar en toen.

 

Na HOME (2017) en de remake van INSIDE OUT (2018) is BROOS het nieuwste werk van Conny Janssen voor het theater. Naast een groot, avontuurlijk ensemble van dertien dansers - jonge talenten en bekende gezichten – werkt Conny Janssen voor BROOS opnieuw samen met Maartje Teussink, die met speciaal voor de voorstelling nieuw gecomponeerd werk live te horen zal zijn. De muziek van de componist, multi-instrumentalist, en vocalist laat zich omschrijven als lyrisch en alternatief. Teussink creëert muzikale sferen en soundscapes waarbij zij de grenzen en de combinatie van verschillende muzikale invloeden onderzoekt.

 

Het werk van Conny Janssen werd veelvuldig onderscheiden en is te zien op diverse festivals. Daarnaast is Conny Janssen Danst een broedplaats voor jong talent. Het gezelschap is hiermee een belangrijke ambassadeur van de moderne dans.
 

Limburgse omroep L1 nam onlangs een item op waarin choreografe Conny Janssen vertelt over haar eerste ideeën en gedachten bij BROOS, bekijk de video hieronder:

In deze dansen zie je hoe sterk Janssen zich in de afgelopen 25 jaar heeft ontwikkeld. Ongekunsteld mixt ze moderne dans met urban streetstijlen en clubdans. Janssens dans staat als een huis, voor jong én oud.
Trouw

Credits

choreografie Conny Janssen dans Adi Amit, Davide Bellotta, Tu Hoang, Maud Huizing, Martijn Kappers e.a. muziek Maartje Teussink

 
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie