Scapino Ballet Rotterdam & Wëreldbänd

All hands on deck
3 mei ’19
-
4 mei ’19
Data & tickets

Twee topgezelschappen slaan de handen ineen voor een spectaculaire samenwerking. Scapino Ballet en Wëreldbänd halen het beste in elkaar naar boven in een voorstelling vol wonderlijke combinaties van dans, humor, slapstick, muziek en theater. Choreograaf Ed Wubbe stuurt een bont gezelschap de zee op met zingende dansers en dansende muzikale komieken.

Bij beide voorstellingen is een inleiding. Op vrijdag 3 mei start de inleiding zoals gewoonlijk om 19.00 uur.  In verband met dodenherdenking op 4 mei begint de inleiding om 19.30 uur en is er om 20.00 uur een moment van stilte. De voorstelling begint om 20.30 uur.

fotografie: Rob Becker
fotografie: Rob Becker
fotografie: Rob Becker
fotografie: Rob Becker
fotografie: Rob Becker
fotografie: Rob Becker
fotografie: Rob Becker
fotografie: Rob Becker
fotografie: Rob Becker
fotografie: Rob Becker

De vijf leden van muziektheatergroep Wëreldbänd zijn behalve rasmuzikanten ook meesterlijke variété artiesten. Samen met de dansers van Scapino monsteren zij in All hands on deck aan voor een turbulente scheepsreis vol bizarre en absurde situaties.

Het matrozenleven zorgt voor mooie ontmoetingen en vertier maar eist ook z’n tol. Naarmate de reis langer duurt vervaagt de grens tussen fantasie en werkelijkheid en wordt het leven aan boord steeds surrealistischer. Dit is een voorstelling over verlangen, geluk, afscheid, liefde, ontberingen en heimwee.

 

Scapino won vorig jaar met TING! de ‘Production of the Year Award’. De Wëreldbänd won de prestigieuze ‘Spirit of the Fringe Award’ op het grootste theaterfestival ter wereld in Edinburgh.

“Ze zijn vijfkoppig maar bespelen een veelvoud aan instrumenten die ze bovendien telkens aan elkaar doorgeven. En ze beheersen ook het variétévak op lachwekkend hoog niveau, met een clownesk arsenaal aan visuele gekkigheid.” (NRC over SLÄPSTICK)

“TING! is een groot spektakel. Ed Wubbe weet zichzelf te overtreffen.” (Haarlems Dagblad)“TING! is een groot spektakel. Ed Wubbe weet zichzelf te overtreffen.” (Haarlems Dagblad over TING!)

 

 

Credits

choreografie Ed Wubbe Wëreldbänd Willem van Baarsen, Rogier Bosman, Sanne van Delft, Ro Krauss en Jon Bittman.
inleiding op 3 mei, aanvang 19.00 uur; op 4 mei, aanvang 19.30 uur
 
 
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie