Nieuwjaarsconcert

New Belcanto: Opera Meets Jazz

Mike del Ferro Trio ft. Claron McFadden, i.s.m. musici uit het Metropole Orkest
4 jan ’19
20:00
  • vr 4 jan ’19
    20:00 - 21:50
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    Pauze 20:45
    geweest

Pianist Mike del Ferro sopraan Claron McFadden kennen elkaar al jaren maar zijn nu voor het eerst samen te horen in de Nederlandse theaters. Ze brengen belcanto repertoire – Napolitaanse liederen en aria’s – in een eigentijdse setting. Musici uit het Metropole Orkest begeleiden het duo. Eerder bracht het Mike del Ferro Trio al het album ‘New Belcanto: Opera Meets Jazz’ uit. Maar er gaat niets boven een live concert!

Pianist Mike del Ferro en de fenomenale sopraan Claron McFadden kennen elkaar al jaren maar zijn nu voor het eerst samen te horen in de Nederlandse theaters. Ze vertolken onder begeleiding van musici van het Metropole Orkest, waaronder strijkers, blazers en een harpist, het belcanto repertoire – Napolitaanse liederen en aria’s – in een eigentijdse setting.

Mike del Ferro kreeg het idee om opera en jazz te combineren. Dat wil zeggen: jazz en het klassieke Italiaanse operarepertoire. Als zoon van de Amerikaans-Nederlandse tenor Len del Ferro stond zijn jeugd in het teken van deze muziek. In 2004 bracht het Mike del Ferro Trio reeds het album ‘New Belcanto: Opera Meets Jazz’ uit en in 2016 volgde het album ‘Italian Opera Meets Jazz’ met Claron McFadden en het Metropole Orkest o.l.v dirigent Jules Buckley.

Het Opera Meets Jazz project is Mike del Ferro altijd blijven achtervolgen in zijn carrière, hij treedt hiermee op over de hele wereld. Nu is het tijd om de Nederlandse theaters te bespelen!

 

Credits

Mike del Ferro Trio (vleugel, bas, drums) Claron McFadden (sopraan), en een 9-koppig ensemble uit het Metropole Orkest
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie