Vocaal vuurwerk in spiksplinternieuwe barokopera

VIVALDI - DANGEROUS LIAISONS

OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging
di 19
februari

OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging presenteren een spiksplinternieuwe barokopera, met muziek van Antonio Vivaldi. Centraal staat het verhaal van Les Liaisons Dangereuses. De hoofdpersonen spelen een sensueel maar gevaarlijk spel met de liefde, nietsontziend, ten koste van anderen én zichzelf. Op een nieuw libretto komen de vurige en kleurrijke aria's van Vivaldi's samen.

Wil jij figureren in deze opera? Lees dan de informatie onderaan deze pagina.

 

OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging presenteren een spiksplinternieuwe barokopera, met muziek van Antonio Vivaldi. De vurige en virtuoze operamuziek van de Venetiaanse componist is bezig aan een ware 'comeback'. In deze voorstelling komen Vivaldi's meest opwindende aria's samen op een nieuw libretto. Er wordt een al even opwindend verhaal mee verteld, gebaseerd op de roemruchte briefroman Les Liaisons Dangereuses.

 

Marquise de Merteuil en Vicomte de Valmont spelen een gevaarlijk spel met de liefde. De voormalige geliefden troeven elkaar af met sensuele wreedheden. Ze dagen elkaar uit om anderen te verleiden. Hun relatie komt op scherp te staan als Valmont echt lijkt te vallen voor de verleidelijke maar kuise presidentsvrouw Tourvel. In de venijnige strijd die volgt gaan alle betrokkenen uiteindelijk ten onder. Een fatale liefdesgeschiedenis. Én een portret van een tijdperk, waarin een verveelde elite bezwijkt onder haar eigen intriges.

 

De felle emoties krijgen een weerklank in Vivaldi’s vocale en instrumentale vuurwerk, uitgevoerd door een sprankelende internationale cast en de topmusici van de Bachvereniging. Met nieuw gecomponeerde recitatieven wordt het werk tot een eenheid gesmeed. OPERA2DAY paste dat procedé eerder succesvol toe in Dr. Miracle's last illusion: 'spectaculair' volgens de Volkskrant, 'een hit' volgens de Theaterkrant. Ook het recente Hamlet (***** van De Theaterkrant en 58% van het publiek) was een stralende hommage aan zelden te horen repertoire. Als opvolger nu: een Vivaldi voor deze tijd!

 

Figureren in Dangerous Liaisons
OPERA2DAY biedt bij iedere voorstelling aan 25 enthousiaste amateuracteurs de mogelijkheid om te figureren! Als figurant heb je de rol van bediende aan het hof van de hoofdpersonages. Het verhaal speelt zich af aan de vooravond van de Franse Revolutie, waarin de invloed van de adel langzaam afbrokkelt en de middenklasse de macht grijpt.

Klik hier voor meer info en om je aan te melden. Voor de voorstelling in Nijmegen worden met name nog mannelijke figuranten gezocht.

Credits

muzikale leiding Hernán Schvartzman scenario en regie Serge van Veggel muziek Antonio Vivaldi en Vanni Moretto libretto Stefano Simone Pintor met o.a. Candida Guida (Merteuil), Barbara Kozelj (Tourvel), Stefanie True (Volange)
dirigent Hernán Schvartzman
 
Italiaans gezongen met Nederlandse boventiteling
 
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten