Fotografie: Henk Bleeker
di 19 feb ’19 20:00 - 22:25
Vocaal vuurwerk in spiksplinternieuwe barokopera

VIVALDI - DANGEROUS LIAISONS

OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging
19 feb ’19
20:00 - 22:25
  • di 19 feb ’19
    20:00 - 22:25
    Pauze 21:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging presenteren een spiksplinternieuwe barokopera, met muziek van Antonio Vivaldi. Centraal staat het verhaal van Les Liaisons Dangereuses. De hoofdpersonen spelen een sensueel maar gevaarlijk spel met de liefde, nietsontziend, ten koste van anderen én zichzelf. Op een nieuw libretto komen de vurige en kleurrijke aria's van Vivaldi's samen.

OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging presenteren een spiksplinternieuwe barokopera, met muziek van Antonio Vivaldi. De vurige en virtuoze operamuziek van de Venetiaanse componist is bezig aan een ware 'comeback'. In deze voorstelling komen Vivaldi's meest opwindende aria's samen op een nieuw libretto. Er wordt een al even opwindend verhaal mee verteld, gebaseerd op de roemruchte briefroman Les Liaisons Dangereuses.

Marquise de Merteuil en Vicomte de Valmont spelen een gevaarlijk spel met de liefde. De voormalige geliefden troeven elkaar af met sensuele wreedheden. Ze dagen elkaar uit om anderen te verleiden. Hun relatie komt op scherp te staan als Valmont echt lijkt te vallen voor de verleidelijke maar kuise presidentsvrouw Tourvel. In de venijnige strijd die volgt gaan alle betrokkenen uiteindelijk ten onder. Een fatale liefdesgeschiedenis. Én een portret van een tijdperk, waarin een verveelde elite bezwijkt onder haar eigen intriges.

De felle emoties krijgen een weerklank in Vivaldi’s vocale en instrumentale vuurwerk, uitgevoerd door een sprankelende internationale cast en de topmusici van de Bachvereniging. Met nieuw gecomponeerde recitatieven wordt het werk tot een eenheid gesmeed. OPERA2DAY paste dat procedé eerder succesvol toe in Dr. Miracle's last illusion: 'spectaculair' volgens de Volkskrant, 'een hit' volgens de Theaterkrant. Ook het recente Hamlet (***** van De Theaterkrant en 58% van het publiek) was een stralende hommage aan zelden te horen repertoire.
Als opvolger nu: een Vivaldi voor deze tijd!
 
Bekijk hieronder een fragment uit Podium Witteman van 3 februari jl.

Vivaldi’s fantastische aria’s vormen de basis van een uitgekiende bewerking.

de Volkskrant ****

Credits

muzikale leiding Hernán Schvartzman scenario en regie Serge van Veggel muziek Antonio Vivaldi en Vanni Moretto libretto Stefano Simone Pintor met o.a. Candida Guida (Merteuil), Barbara Kozelj (Tourvel), Stefanie True (Volange) dirigent Hernán Schvartzman
inleiding om 19.00 uur door musicoloog Philip Ruitenberg
 
Italiaans gezongen met Nederlandse en Engelse boventiteling
 
Be my guest
Bij deze voorstelling organiseren wij ‘Be my guest’, een vrijblijvende ontmoeting voor de nieuwsgierige bezoeker. Tijdens de pauze en na afloop kunt u aansluiten bij de speciale ontmoetingsplek in het Theatercafé. Onze gastvrouw ontvangt u hier en er is ruimte voor een drankje en een praatje. En wie weet, haken de artiesten ook nog even aan.
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie