fotografie: Sjaak Ramakers

Charles Groenhuijsen

Optimisten hebben de hele wereld
9 apr ’19
20:00
  • di 9 apr ’19
    20:00 - 21:30
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Meer informatie vindt u in de link.

Er zijn veel redenen om optimistisch naar onze toekomst te kijken. Natuurlijk zijn er wereldwijd grote uitdagingen (klimaat, ongelijkheid, geweld en terrorisme en banenverlies door robots). Tegelijkertijd is de vooruitgang onstuitbaar. Groenhuijsen bespreek in zijn theaterprogramma onze toekomst. En hij doet wat hij al heel lang wilde doen: muziek maken en gitaar spelen.

Nooit eerder in de geschiedenis waren we veiliger, gezonder, rijker en beter opgeleid dan nu. Vrouwen bereikten in de laatste 100 jaar meer dan in de 100-duizend jaar daarvoor. De jeugd van tegenwoordig is de best geïnformeerde jonge generatie uit de wereldgeschiedenis. We horen bijvoorbeeld tot de gelukkigste landen ter wereld! Echt waar!

 

"Ik bespreek in mijn theaterprogramma onze toekomst. Nu eens niet in de rol die u van mij kent als TV-correspondent of commentator over Donald Trump. Ik vertel mijn eigen verhaal over optimisme. En ik doe wat ik al heel lang wil doen: ik maak er muziek bij en speel gitaar."

 

Natuurlijk zijn er wereldwijd grote uitdagingen (klimaat, ongelijkheid, geweld en terrorisme en banenverlies door robots), maar er is meer goed dan slecht nieuws.
Bij al die vooruitgang scoort Nederland wereldwijd opperbest (we staan aan de top met zorg, onderwijs, infrastructuur en gelijkheid). "Ik vergelijk het natuurlijk met Amerika, mijn tweede vaderland, waar ik 23 jaar woonde. Dan doet Nederland het echt beter.
Van de 200 landen in de wereld kunnen er pakweg 190 landen (ja, ook de VS!) jaloers op ons zijn. Waarom zijn we daar niet wat vaker trots op?"

 

 

"Wie weet lukt het mij om u tijdens mijn vrolijke voorstelling aan het denken te zetten. Optimisten bereiken meer dan pessimisten. Toch?"

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie