Mozart, je zou maar een wonderkind zijn 5+

Het Gelders Orkest
17 feb ’19
11:00
  • zo 17 feb ’19
    11:00 - 12:00
    De Vereeniging Concertzaal
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Zou je wel eens een wonderkind willen zijn? Dat je zo goed bent in iets dat iedereen naar je komt kijken en luisteren, zoals Wolfgang Amadeus? Edwin Rutten vertelt over de avonturen van het wereldberoemde wonderkind en natuurlijk klinkt er een heleboel muziek van Mozart. Vooraf kun je langskomen in de instrumententuin om alle instrumenten zelf uit te proberen.

Wonderkind
Zou je wel eens een wonderkind willen zijn? Dat je zo goed bent in iets dat iedereen naar je komt kijken en luisteren en dat je wereldberoemd bent? Wolfgang Amadeus Mozart was zo’n wonderkind. Hij leefde lang geleden en kon zo goed muziek maken dat hij, nog maar vijf jaar oud, al heel beroemd was. Hij ging met zijn vader en zusje op stap en reisde alle landen rond om overal concerten te geven. Over al die reizen is heel veel geschreven en daarom weten we er zoveel van.

Edwin Rutte vertelt
Op een dag wordt het kistje met brieven gevonden waarin Wolfgang zelf vertelt over zijn wonderkindavonturen. Hij schrijft over zijn ontmoetingen met keizers en koningen, de lange tochten in een wiebelende koets, wat zijn lievelingseten was, en dat hij achterstevoren kon spelen. Ook zit er een brief bij die hij kreeg van Jan Willemszoon Bontekoe. Waarom, dat krijg je allemaal te horen in deze vrolijke voorstelling, bedacht en gebracht door Edwin - Ome Willem - Rutten. Met natuurlijk een heleboel muziek van Mozart zelf. Vooraf kun je langs komen in de instrumententuin om alle instrumenten zelf uit te proberen.

 

Credits

dirigent Pieter Jelle de Boer verteller Edwin Rutten regie Hein Boele vormgever Mirjam Gansey
instrumententuin om 10.00 uur

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie