GEKKIGHEID 6+

Introdans
2 dec ’18
14:00
  • zo 2 dec ’18
    14:00 - 15:45
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    Pauze 14:45
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Het Israëlische choreografenduo Inbal Pinto en Avshalom Pollak maakt de meest wonderlijke voorstellingen vol GEKKIGHEID en surrealistische taferelen. Alsof ze een magische doos openen, toveren ze allerlei dwaze karakters en vreemde types tevoorschijn. Ze spelen een geraffineerd spel met subtiele, absurdistische humor en slapstick, dans, (panto)mime, en wonderlijke kostuums.

What Good Would The Moon Be
De creaties van Pinto en Pollak bevatten regelmatig verwijzingen naar de politieke situatie in Israël, ook al is het duo daar niet bewust op uit. Sterker: ze proberen het juist te voorkomen, maar, zeggen ze: ‘De dagelijkse realiteit zit nu eenmaal ín ons’. Zo refereert hun succesvolle What Good Would The Moon Be aan de in hun ogen verwerpelijke ‘scheidingsmuur’ langs de Westelijke Jordaanoever. Maar zeker niet op een ‘zware manier’. Geïnspireerd door hun met kartonnen dozen spelende zoon Louie neemt het duo de toeschouwer mee op een wonderlijke reis vol slapstickachtige scènes: wandelende dozen, vier mannetjes die in één colbert zitten, een lieftallig meisje dat met vier hoeden danst, enzovoort. De choreografie laat je, aldus een recensent, ‘vliegen terwijl je op je stoel zit’.

 

(delen uit) Wrapped
Voor Wrapped, een van haar eerste creaties, ontving Inbal Pinto diverse prijzen, waaronder een prestigieuze Amerikaanse Bessie Award. De pers typeerde het werk van de Israëlische choreografe destijds als ‘a breath of fresh air’. In Wrapped versmelt zij humor en poëzie in een visueel rijke, denkbeeldige wereld tot, zoals zij zegt, een ‘urban legend’. Romantische jurken, een vogel en nog veel meer maken de choreografie tot een feest voor het oog. Met name één scène heeft haar succes in de afgelopen jaren bij Introdans bewezen: de klakkende stemgeluiden van de dansers werden door het publiek veelvuldig herhaald tot in de foyer en daarbuiten.

 

Rushes (Nederlandse première)
Het premièreballet in dit programma, Rushes, staat al jaren op het verlanglijstje van artistiek directeur Roel Voorintholt. Voor deze hitproductie werkten Pinto en Pollak samen met het Amerikaanse danstheatergezelschap Pilobus en Pilobus-choreograaf en -oprichter Robby Barnett. De makers omschreven hun werk als ‘Jaques Tati meets Gogo and the Marx Brothers’. Als toeschouwer word je voortdurend op het verkeerde been gezet: is het komedie, tragedie, fantasie of mysterie waar je naar kijkt, of alle vier tegelijk? Hoe dan ook: Rushes verbeeldt een surrealistische caleidoscoop aan stemmingen, waarin inventiviteit, hilariteit, een fenomenale stoelendansscène, magische filmbeelden en een ontroerende liefde de belangrijkste ingrediënten zijn. ‘Dance history was made’, schreef New York Post naar aanleiding van de première van Rushes.


extra voorpret: zet je schoen!
Oh, kom er eens kijken....! Jonge bezoekers kunnen voorafgaand aan de voorstelling hun schoen zetten in het Theatercafé. Wie weet zit er na afloop wel een leuke verrassing in.
 

Credits

Inbal Pinto en Avshalom Pollak (What Good Would The Moon Be) Inbal Pinto  
(delen uit Wrapped)  Rushes (Nederlandse première) Inbal Pinto, Avshalom Pollak en Robby Barnett

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie