illustratie: Luuk Poorthuis

De Brief voor de Koning 8+

De musical
3 jan ’19
19:30
  • do 3 jan ’19
    19:30 - 21:20
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    Pauze 20:15
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Yoeri moet van z’n moeder naar de bibliotheek. Heeft hij helemaal geen zin in. Dan opent hij een boek, ‘De brief voor de Koning’ van Tonke Dragt. En plotseling springen uit de bladzijden ridders, kastelen, jonkvrouwen, gemene spionnen en raadselachtige kluizenaars. 

Let op: kinderen kunnen zich nu aanmelden voor deze voorstelling! Meer informatie staat onderaan deze pagina. 

Yoeri beleeft het verhaal van de jonge Tiuri die een nacht moet doorbrengen in een kerker voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Maar dan dient zich een vreemdeling aan met een geheimzinnige opdracht. Hij moet een brief brengen naar de Koning van Unauwen. Een brief waar de wereldvrede van afhangt. Wat doet hij? Kiest hij voor de riddertitel of voor het belang van de mensheid? En dat laatste is een avontuur niet zonder gevaar...

 

De musical ‘De brief voor de Koning’ is een ode aan één van de allerbeste kinderboeken aller tijden. Niet voor niets kreeg Tonke Dragt in 2004 de Griffel der Griffels voor het beste kinderboek van de (toen) afgelopen halve eeuw. Het is verfilmd, het is vertaald... Maar het belangrijkste is dat het nog altijd wordt gelezen. Dát is ook wat Homemade Productions, scriptschrijver Dick van den Heuvel (winnaar van de Musical Award 2018 voor het script van ‘Was getekend, Annie M.G. Schmidt’) voor ogen staat... een theatervoorstelling waardoor je weer zin krijgt om een boek te lezen.

 

Dick van den Heuvel schrijft en regisseert, Jeroen Sleyfer maakt muziek voor een toverachtige musical over een reis door de wereld van boeken en fantasie.

Meespelen in deze musical?
Zoals je misschien al weet kun je meedoen bij De Brief voor de Koning de musical. Als je tussen de 7 - 17 jaar bent is het mogelijk om je hier aan te melden voor het meezingen met het lied ‘De Regenboogrivier’.

De musical ‘De brief voor de Koning’ is een ode aan één van de allerbeste kinderboeken aller tijden.

Credits

cast Robin van den Heuvel, Jochem Smit, Lars Mak, Jannes Matthee, Julius de Vriend, Daan van Dalen, Eefje Kruijtzer, Marthe Ledegang, Kymora Henar e.v.a. naar het boek van Tonke Dragt script, liedteksten, regie Dick van den Heuvel muziek Jeroen Sleyfer licht Coen van der Hoeven kleding Sally Dyer illustratie Luuk Poorthuis

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie