Meermeisje 6+

i.s.m. Opera Zuid en Ragazze Quartet
17 feb ’19
14:00
  • zo 17 feb ’19
    14:00 - 15:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Het verhaal van een jonge zeemeermin die haar familie, haar waterwereld én haar stem opgeeft uit liefde voor een jongen van het land en de drang om te dansen. In deze vertelling verkoopt het Meermeisje in plaats van haar ziel haar stem aan de Zeeheks, in ruil voor een paar prachtig dansende benen.

Ze kan niet wachten tot het ochtend is! Dan mag ze eindelijk naar boven, de wolken zien, de wind horen, de zon voelen. Het kriebelt in haar staart, hoe zou het zijn om te lopen, te rennen, te dansen? Hij staat op het strand, een surfplank onder zijn arm en tuurt over de zee, achter hem brandt het vuur en dansen de meisjes. Hij verlangt naar de zee, de wind steekt op.

Meermeisje is een vrije bewerking van het sprookje van Hans Christiaan Andersen: de kleine zeemeermin. Deze jeugdopera is i.s.m. Opera Zuid en Ragazze Quartet.

Muzikaal is Meermeisje vol vaart en veelkleurigheid, en mét een laag voor de ouders.
NRC

Credits

Creatie | Muziek Oene van Geel - Tekst Herman van de Wijdeven - Concept en regie Joke Hoolboom - Choreografie Jenia Kasatkina - Decor Douwe Hibma - Licht Maarten Warmerdam - Geluid Tom Gelissen - Kostuums Esmee Thomassen - Grime Bernadette Hilhorst

Uitvoerenden | Kleine Zeemeermin: Mercedes Go - Zusjes Kelly Poukens, Florien Hilgenkamp en Veerle Sanders - Prins Edvard Rick Zwart/Berend Eijkhout - Vader Niek Idelenburg

Ensemble | Ragazze Quartet - Viool Rosa Arnold en Jeanita Vriens - Altviool Annemijn Bergkotte - Cello Rebecca Wise

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie