fotografie: Sjoerd Derine

Modern Samurai

ISH Dance Collective
28 feb ’19
19:00
  • do 28 feb ’19
    19:00 - 20:20
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

‘Modern Samurai’ is een ISH-voorstelling vol freerunning en breakdance. Een groep jonge sensatiezoekers ontvluchten hun leven door middel van urban sport. De jongens hebben een nog hoger doel: precies genoeg geld stelen van de exorbitant rijken om de hartchirurgie van een arm kind uit de buitenwijk te kunnen betalen.

De straten zijn grijs, de toekomst onzeker. We zijn omringd door muren van baksteen, beton en gebroken beloften. Onze blik is omlaag gericht. De barsten in de tegels van het pleintje vertellen ons dat we hier horen, dat we hier nooit meer weg komen… maar ze liegen.

Als je hard genoeg rent zeggen de barsten niets meer. Als je hoog genoeg springt is een muur maar een drempel. Op het dak schijnt de zon. Op het dak is er lucht.

 

 

In een decor met muurtjes, een steeg, daken en hekwerken trekken de freerunners hun trukendoos open: van dak naar dak saltoën, tegen muren stuiteren, capriolen uithalen op smalle richeltjes. Op de grond tollen de hiphoppers eindeloos rondjes - op hun rug, op hun hoofd en staand op één hand. De dansers weten met hun acrobatische toeren van begin tot eind de aandacht vast te houden.
Het Parool

Credits

Cast Bart van der Linden, Luis Alkmim e.a.
regie Marco Gerris trailer Studio Breed

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie