Naar het boek van Alice Walker

The Color Purple

Over een zoektocht naar liefde en het glorieus overwinnen van tegenslagen
5 dec ’18
-
6 dec ’18
 • wo 5 dec ’18
  20:00 - 22:35
  Stadsschouwburg Theaterzaal
  Pauze 21:10
  geweest
 • do 6 dec ’18
  20:00 - 22:35
  Stadsschouwburg Theaterzaal
  Pauze 21:10
  geweest
 • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

The Color Purple vertelt het tijdloze levensverhaal van drie zwarte vrouwen in het zuiden van Amerika aan het begin van de 20e eeuw, een tijd waarin slavernij is afgeschaft maar de gevolgen nog sterk voelbaar zijn.

Hoofdpersoon Celie leidt een leven dat gedomineerd lijkt door armoede, misbruik en geweld. Maar Celie maakt zich vrij door haar eigenwaarde te vinden en op te komen voor haar persoonlijk geluk.Celie wordt daarbij geholpen door haar schoonzusje Sofia en door Shug Avery, een rondreizende zangeres. Gedrieën staan zij op tegen een eeuwenoud onrecht.


Het boek The Color Purple van Alice Walker won in 1983 de prestigieuze Pulitzer Prize. Regisseur Steven Spielberg zag zijn kans schoon en verfilmde vlak daarna de bestseller met Whoopi Goldberg en Oprah Winfrey in de hoofdrollen. In 2005 zag The Color Purple het licht als musical op Broadway. Na een speelperiode van ruim drie jaar vond de vernieuwde versie via London opnieuw de weg naar New York en mocht, net als de eerste versie, vele prijzen in ontvangst nemen. The Color Purple is voor het eerst in Nederland te zien en reist vanaf oktober 2018 exclusief langs 16 theaters.

 

Bij de voorstelling op 6 december is er om 19.00 uur een inleiding.

 

Het tijdloze levensverhaal van een jonge zwarte vrouw over haar zoektocht naar liefde en het glorieus overwinnen van tegenslagen

Credits

tekst Marsha Norman regie en vertaling Koen van Dijk choreografie Carolien Holman-Canters muzikale leiding & arrangementen Paul Maassen met Naomi van der Linden, Edwin Jonker, Carlos de Bries, Jeannine La Rose, Kenneth Herdigein e.v.a.
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie