Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf, Rolf Koster e.v.a.

Op Hoop van Zegen

Een oer-Hollandse musical
12 apr ’19
20:00
  • vr 12 apr ’19
    20:00 - 22:15
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    Pauze 21:05
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten ziten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

‘Op Hoop van Zegen’ gaat over het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren. Hun gevecht om te overleven, leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald. Indrukwekkend, aangrijpend en eerlijk: theater van nu zoals Heijermans het ooit heeft bedoeld.

‘Op Hoop van Zegen’ is een oer-Hollandse musical gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren laat niemand onberoerd. Zeker wanneer Knier voor het gruwelijke dilemma komt te staan of ze haar jongste zoon Barendje ook naar zee zal sturen. Hun gevecht om te overleven gebukt onder het harteloze beleid van reder Bos en andere sociale misstanden leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald.

Sinds de première in 1900 is deze klassieker het meest gespeelde Nederlandse toneelstuk ter wereld en staat de toneelversie met regelmaat op het repertoire van de Nederlandse repertoiregezelschappen en werd diverse malen verfilmd. De musical-versie laat zien dat het vissersdrama ook nu nog niets aan zeggingskracht heeft verloren. In een zorgvuldige bewerking met prachtige muziek en aangrijpende spel-scenes zal de musical OP HOOP VAN ZEGEN velen wederom ontroeren. Indrukwekkend, aangrijpend
en eerlijk: theater van nu zoals Herman Heijermans het ooit heeft bedoeld.

Juweeltje
De Telegraaf (over de voorstelling in 2008)

Credits

Cast Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf, Rolf Koster e.v.a.
Tekst Allard Blom, gebaseerd op het toneelstuk van Herman Heijermans
Muziek Tom Bakker
Regie Paul van Ewijk
Decor & kostuums Arno Bremers
Licht Coen van der Hoeven
Fotografie Roy Beusker
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie