Nijmeegs Blazersensemble

Martin Oei
16 jun ’18
20:00
  • za 16 jun ’18
    20:00 - 21:40
    De Vereeniging Kleine Zaal
    Pauze 20:45
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Jong Talent op avontuur met het Nijmeegs Blazersensemble.

Op 16 juni zal de jonge pianist Martin Oei (1996) de Aubade van Francis Poulenc uitvoeren in de Kleine Zaal van De Vereeniging, samen met het Nijmeegs Blazersensemble onder leiding van Mark Snitselaar. De Aubade is balletmuziek voor piano en achttien instrumenten, waaronder blazers, strijkers en pauken. Martin Oei ontving verschillende prijzen, heeft inmiddels vier cd’s opgenomen en werkt vaak samen met Daniël Wayenberg. (www.martinoei.nl) Naast de Aubade klinken andere, speelse Franse stukken van Caplet en Milhaud. Het Nijmeegs Blazerensemble opent het concert met Dixtuor van George Enescu, een Roemeense componist die lang in Frankrijk verbleef.

 

Martin Oei is het tweede jonge talent dat het Nijmeegs Blazersensemble begeleidt. Eerder soleerde de Nijmeegse violiste Cecilia van Berkum (1997) voor een uitverkochte zaal met het vioolconcert van Kurt Weill.

 

Het Nijmeegs Blazersensemble (opgericht in 1970) heeft vrijwel alle bekende werken voor blazers uitgevoerd, zoals de Gran Partita van Mozart en de Blazerssymphonie van Strawinsky. Ook voert het sprookjes uit voor kinderconcerten, zoals Peter en de wolf en Repelsteeltje. De vaste kern bestaat uit tien musici, maar voor werken met een grotere bezetting worden extra muzikanten uit de regio gevraagd. Zo zijn deze keer gastspelers toegevoegd voor de uitvoering van de Aubade van Francis Poulenc.

Credits

Website: www.nijmeegsblazersensemble.nl
Facebook: nijmeegsblazersensemble

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie