TIP IN ARNHEM

Sjostakovitsj met Eva-Maria Westbroek

Amsterdam Sinfonietta
10 jun ’19
20:00
  • ma 10 jun ’19
    20:00
    Musis en Stadsstheater Arnhem
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Kom op 10 juni een kijkje nemen bij de buren in Arnhem. De Veertiende symfonie van Dmitri Sjostakovitsj is misschien wel zijn indrukwekkendste werk. Deze 'symfonie in liederen' is geschreven op prachtige poëzie uit de wereldliteratuur. De Nederlandse Eva-Maria Westbroek staat internationaal bekend als een van de meest expressieve en veelzijdige sopranen van dit moment en is te bewonderen in alle grote operahuizen.

Hij kreeg de geest toen hij zijn lievelingswerk Liederen en Dansen van de Dood van Moessorgski orkestreerde. Zijn ‘symfonie in liederen’ is geschreven op prachtige poëzie uit de wereldliteratuur. Benjamin Britten, aan wie deze symfonie ook is opgedragen, dirigeerde de eerste première in het vrije westen.


Programma
Pärt – Cantus in memoriam Benjamin Britten
Britten – Variations on a theme by Frank Bridge
Sjostakovitsj – Symfonie nr. 14 in g, op. 135

 

Credits

Candida Thompson leiding en viool
Eva-Maria Westbroek sopraan
Mikhail Petrenko bas

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie