do 8 nov ’18 20:15 - 22:00

Hildegard, opera van nu, gregoriaans van toen

Wishful Singing, Marc Pantus Berry van Berkum e.a.
8 nov ’18
20:15 - 22:00
  • do 8 nov ’18
    20:15 - 22:00
    Antonius van Paduakerk
  • Graag attenderen wij je erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vind je in de link.

Stap in de magische wereld van de middeleeuwse componiste en mystica Hildegard von Bingen: een vrijdenker die haar eigen taal ontwierp, vrijuit over vrouwelijke seksualiteit schreef en haar nonnen - zeer ongebruikelijk in de twaalfde eeuw - liet toneelspelen.

Deze opera vindt plaats in de Antonius van Paduakerk aan de Groesbeekseweg in Nijmegen. Er zijn aan de kerk nog plaatsen te koop.

Net zo sterk als onzeker streed Hildegard succesvol voor een eigen plek waar ze tot grote artistieke hoogten kon reiken en een bloeiende gemeenschap om zich heen kon verzamelen. En dat alles dankzij een flinke portie eigengereidheid… of juist desondanks?
Rond een authentieke uitvoering van Hildegards gregoriaanse opera De Orde der Deugden schreef componist Steven Kamperman een opera van nu. De daarin terugkerende melodieën van Hildegard klinken soms herkenbaar, maar weten vooral te verrassen vanuit een nieuw perspectief. Van barok tot hedendaags en zelfs een vleugje blues: Kamperman smeedt het geheel tot een veelkleurige klankwereld.


Regisseur Annechien Koerselman laat de stemmen van het alom geprezen vocale kwintet Wishful Singing schitteren in een fantasievolle regie samen met de veelzijdige sopraan Wynanda Zeevaarder als Hildegard en de barse bassen van Marc Pantus als haar tegenspeler abt Kuno van Disibodenberg.

Wilt u reserveren voor 10 personen of meer, bel dan de kassa (024) 3221100

Credits

muziek Steven Kamperman, Hildegard von Bingen (Ordo Virtutum)
libretto Kirsten Roosendaal regie Annechien Koerselman
met Wishful Singing (vocaal vrouwenkwintet), Wynanda Zeevaarder (sopraan), Marc Pantus (bas/bariton), George Dumitriu (altviool), Steven Kamperman (klarinetten), Berry van Berkum (pijporgel) en Dion Nijland (contrabas)

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie