i.s.m. Doornroosje

Joe Jackson

Samen met Graham Maby, Teddy Kumpel en Doug Yowell
11 apr ’19
20:15
  • do 11 apr ’19
    20:15
    De Vereeniging Concertzaal / vrije plaatskeuze
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Meer informatie vindt u in de link.

Let op: Dit concert vindt plaats in Concertgebouw De Vereeniging, en het is een sta-concert met een beperkt aantal zitplaatsen (die vooraf niet gereserveerd kunnen worden).

 

De grootste hit van de Engelse muzikant, singer-songwriter en zanger Joe Jackson is ongetwijfeld ‘Is She Really Going Out With Him’. Maar de Britse singer-songwriter schreef in de jaren ’80 nog veel meer hits waaronder ‘It’s Different For Girls’, ‘Real Men’ en ‘Nineteen Forever’.

De man heeft ruim twintig albums op zijn naam. In 2008, verscheen ‘Rain’, waarop hij weer herenigd is met de bandleden van de begindagen: bassist Graham Maby en drummer Dave Houghton.


In 2015 verscheen er een nieuw album van Joe Jackson getiteld ‘Fast Forward’. Jackson nam het album op in Berlijn, New York, New Orleans en Amsterdam. Deze steden hebben voor Jackson een belangrijke betekenis en zijn vereerd met elk vier liedjes op het album. In Berlijn werkte hij met Greg Cohen (Tom Waits, Bob Dylan) en Earl Harvin (Tindersticks-drummer). In New Orleans musiceerde hij met de band Galactic en enkele lokale muzikanten. In New York speelde hij met Bill Frisell (op gitaar), Brian Blade (drums) en Graham Maby (drums) en violiste Regina Carter. In Amsterdam werkte hij samen met het Concertgebouw en leden van Zuco 103.

Jackson bewijst met dit album nog altijd in topvorm te zijn: een meester in het schrijven van puntige liedjes in zijn eigen stijl. De huidige samenstelling van de band bestaat naast Joe Jackson uit Graham Maby (basgitaar), Teddy Kumpel (gitaar) en Doug Yowell (drums).

Een meester in het schrijven van puntige liedjes in zijn eigen stijl.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie