ism Doornroosje

Joep Beving

25 apr ’19
21:00
  • do 25 apr ’19
    21:00
    De Vereeniging Concertzaal
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Joep Beving brengt zijn nieuwe album ‘Henosis’ uit en komt voor een optreden naar De Vereeniging. Bevings verhaal leest als een jongensboek. De Nederlander wist in betrekkelijk korte tijd een wereldwijde fanschare op te bouwen met zijn minimalistische en introspectieve piano composities die de tijdsgeest lijken te raken. Cappella Amsterdam werkte mee aan de cd-opname en is ook te horen bij dit live concert. Daarnaast zijn Echo Collective en Maarten Vos van de partij.

Inmiddels is hij een van de meest gestreamde pianisten ter wereld, staat hij in hetzelfde rijtje van post-klassieke componisten als Nils Frahm, Olafur Arnalds en Max Richter en speelde hij uitverkochte concerten in onder andere het Sydney Opera House en de prestigieuze Duitse concert tempel de Elbphilharmonie in Hamburg.

‘Henosis’ is de titel van Joep Beving’s nieuwste album dat uitkomt op 5 april 2019. Het album vormt het sluitstuk van een drieluik dat begon in 2015 met zijn in eigen beheer uitgebrachte piano album ‘Solipsism’ en de opvolger ‘Prehension‘ in 2017, waarvoor hij een platencontract ondertekende bij het iconische label Deutsche Grammophon.

Afgelopen september verscheen ‘Conatus’ een album waarop composities van zijn eerste twee platen door anderen op eigenwijze worden vertolkt. Onder andere door Eefje de Visser, Colin Benders en Italo-amerikaanse synth legende Suzanne Ciani.

Op ‘Henosis’ slaat Joep Beving nieuwe wegen in en zullen we naast de inmiddels vertrouwde piano ook orkestrale en meer elektronische klanken kunnen gaan horen. 

 

Let op: deze show vindt plaats in De Vereeniging en is geplaceerd.

Credits

 m.m.v. Cappella Amsterdam

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie