Nationaal Theaterweekend

Blind Date 3: Kindervoorstelling EENDJE 6+

Poppenvoorstelling door Kim van Zeben
27 jan ’19
13:00
  • zo 27 jan ’19
    13:00 - 14:00
    Stadsschouwburg Theatercafé
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Een muzikale en vrolijke ode aan de buitenstaander. 

Eendje

Eendje is een muzikale en vrolijke ode aan de buitenstaander. Over nergens bij horen en anders zijn. Over nieuwsgierig blijven en jezelf worden. Losjes gebaseerd op het sprookje Het lelijke jonge eendje.

Kim van Zeben is actrice en theatermaker. Ze speelde vele rollen in (muziek) theatervoorstellingen zoals o.a. Minoes, Jip en Janneke en Woef Side Story. Ze maakte diverse goed ontvangen cabaretvoorstellingen en werd drie keer genomineerd voor een Musical Award voor Beste vrouwelijke bijrol.

Dankzij de sociaal wat onhandige journaliste Pia Putman maakt het publiek in Pia’s gloednieuwe radioprogramma “Pia op pad” kennis met Dobber.

Dobber is nog nooit op de radio geweest, want Dobber is geboren als een eend. Een eend met een verhaal, dat volgens Pia schreeuwt om een radio-reportage. Dobber weet namelijk niet of hij wel een eend is. Is hij niet een mens? Of iets er tussenin?

Om een antwoord te vinden op deze prangende vraag vertrouwt hij ons en Pia zijn levensverhaal toe. Wat volgt is een spannende en muzikale roadtrip op zoek naar Het Grote Geluk, aan de hand van kleurrijke en hilarische scènes uit een eendenleven vol pech en ongeluk.

 

In de pers
“Van Zeben is een uitstekend poppenbespeler, en zet die kwaliteit niet alleen in voor de nodige hilariteit, maar durft expliciet verstilde scènes neer te zetten.” “Van Zeben schreef haar voorstelling samen met Marije Gubbels die ook regisseerde. Het is een prachtig, subtiel gelaagd verhaal geworden waarin ze talloze rollen speelt, veelal met poppen. Het simpele decor is creatief met erg leuke vondsten. De festivalvoorstelling is een fraai pleidooi voor non conformisme. Eendje zal in een vernieuwde, uitgebreidere vorm in seizoen 2018/19 in de theaters te zien zijn. Warm aanbevolen.” ★★★★ Scènes

Credits

spel & tekst Kim van Zeben regie & tekst Marije Gubbels vormgeving Marlies Schot lichtontwerp Desirée van Gelderen poppen Marlyn Coetsier, Tamar Stalenhoef dramaturgie Manon Wittebol techniek Johan de Koeijer, Nienke Tjallingii muziek Kim van Zeben, Timon Koomen, Keez Groenteman

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie