Nationaal Theaterweekend

Blind Date 5: Ruben Terlou

theatercollege door China-expert
27 jan ’19
20:00
  • zo 27 jan ’19
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Een theatercollege door Ruben Terlou, een documentairemaker, fotograaf en arts. Hij studeerde Mandarijn in China en Geneeskunde aan de UvA.

Ruben Terlou
Ruben Terlou (1985) is documentairemaker, fotograaf en arts. Hij studeerde Mandarijn in China en Geneeskunde aan de UvA.
Voor, tijdens en na zijn studie was hij actief als fotograaf in met name China en Afghanistan. Hij won met zijn series diverse prijzen bij de Zilveren Camera en in 2016 de Prijs voor de Vernieuwende Fotojournalistiek. Dat jaar betekende tevens zijn het televisiedebuut, met de succesvolle serie Langs de Oevers van de Yangtze, uitgezonden door de VPRO. Mede door zijn vloeiende beheersing van het Mandarijn en ontwapenende interviewstijl bood hij in 6 delen een verrassende kijk in de hedendaagse Chinese maatschappij. Terlou’s debuut op televisie werd in 2016 genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf.
Begin 2018 kwam een vervolg, de documentaireserie Door het hart van China uit, gevolgd door een tentoonstelling van Terlou’s fotowerk uit China in Museum Hilversum. In het voorjaar van 2019 worden een fotoboek en een non-fictie publicatie van zijn hand verwacht bij Lebowski Publishers: Chinese dromen.

 

extra: voorprogramma door Waltzburg
De Nijmeegse band Waltzburg geeft voorafgaand aan het theatercollege een mini-concert om 19:30. Met haar aanstekelijke Indie pop timmert de band lekker aan de weg – in 2018 waren ze 3FM Serious Talent en speelden ze op festival Sziget. 
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie