Classical Vibes

Mahler 9

Nationaal Jeugd Orkest
25 jan ’19
20:30
  • vr 25 jan ’19
    20:30 - 21:55
    De Vereeniging Concertzaal / vrije plaatskeuze
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

De Negende van Mahler: een werk vol emotie voor een orkest met maar liefst 96 musici. Groots en meeslepend. In de Grote concertzaal krijgt het werk een extra lading dankzij een speciaal lichtplan. De musici spelen op de vlakke vloer. Net als bij de uitvoering van de Zesde van Mahler, twee jaar geleden, zult u de muziek van zo dichtbij tot in elke vezel kunnen voelen.

Mahlers Negende wordt gezien als het toppunt van de romantiek en een muzikale biografie van zijn eigen, tumultueuze leven. Mahler overleed kort na voltooiing van het werk en maakte de première niet meer mee.


Niemand minder dan Gustavo Gimeno leidt de aanstormende professionals van het NJO. De Spaanse Gimeno begon als soloslagwerker bij het Koninklijk Concertgebouworkest en studeerde intussen orkestdirectie aan het Conservatorium van Amsterdam. Na in 2014 twee keer te zijn ingevallen als dirigent bij het Concertgebouworkest kwam zijn carrière in een stroomversnelling.

Deze jonge topdirigent is de ideale inspirator voor de jonge leden van het NJO, die met hun frisse en energieke spel zullen laten horen waarom ze tot de beste jonge musici van Nederland behoren.
 

Credits

 dirigent Gustavo Gimeno
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie