Harmonie Koningin Wilhelmina Wamel meets Philharmonie Gelre

Leef!
10 feb ’19
15:00
  • zo 10 feb ’19
    15:00 - 17:10
    De Vereeniging Concertzaal / vrije plaatskeuze
    Pauze 15:50
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Leef! Harmonie Koningin Wilhelmina Wamel meets Philharmonie Gelre!

Op zondag 10 februari ontmoeten de twee Gelderse symfonische blaasorkesten Philharmonie Gelre uit Arnhem o.l.v. Joop Boerstoel en Harmonie Koningin Wilhelmina uit Wamel o.l.v. Willem van Zee elkaar. Onder de noemer ‘Leef!’ brengen beide orkesten een gevarieerd programma ten gehore waarbij de verbeelding die de muziek oproept centraal staat.

Programma
Harmonie Koningin Wilhelmina speelt als hoofdwerk de Derde Symfonie van James Barnes. Dit werk schreef de Amerikaanse componist tijdens één van de moeilijkste periodes van zijn leven. Het in eerste instantie tragische stuk gaat over het proces rondom het overlijden van zijn jonge dochter Natalie. In het vierdelige werk vertelt de componist over de verbitterd- en boosheid die de dood met zich meebrengt. Het derde deel is een vaarwel van zijn dochter waarin hij fantaseert over hoe het zou zijn als zijn dochter nog in leven was. Het laatste deel vertegenwoordigt de wedergeboorte van geest en verzoening voor iedereen.

“A long time ago in a galaxy far, far away…”, deze zin, met bijbehorende heroïsche muziek, doet al meer dan 40 jaar de harten van veel filmfans sneller kloppen. John Williams schreef de muziek voor het Star Wars-epos en liet zich daarbij inspireren door grote componisten uit het verleden. Philharmonie Gelre speelt de mooiste en spannendste muziek uit deze filmreeks. John Williams is ook jarenlang vaste dirigent geweest van de Boston Pops. Dat orkest is nauw verbonden met het Boston Symphony Orchestra waar Leonard Bernstein veelvuldig gastdirigent was. Bernsteins karakteristieke stijl met jazz-, klezmer- en musical-invloeden is een inspiratiebron voor veel hedendaagse componisten. Van Bernstein brengt Philharmonie Gelre het werk “On the Town” ten gehore.

Inleiding

Om 14:00 uur geeft Margriet Kalkers in de Annazaal een inleiding op het programma. U krijgt hier een toelichting op de werken die door beide orkesten worden gespeeld. Deze inleiding kan bijdragen aan een intensere beleving van het concert.

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie