za 22 jun ’19 - zo 23 jun ’19
2 concerten in De VEREENIGING

KING CRIMSON

viert 50-jarig jubileum
22 jun ’19
-
23 jun ’19
 • za 22 jun ’19
  20:00
  De Vereeniging Concertzaal
 • zo 23 jun ’19
  19:30
  De Vereeniging Concertzaal
 • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Let op:

De deuren van De Vereeniging gaan vanaf 1 uur (en niet 1,5 uur) voor aanvang van het concert open.
 

Er geldt een strikt verbod op het maken van opnames en/of foto's. Dit verbod geldt ook voor opnames/foto's met mobiele telefoons. Dit concert is een 'mobieltjes-vrij concert'! Als je toch foto's maakt en je wordt 'gespot' moet je de zaal verlaten.

Op zaterdag en op zondag 22 en 23 juni 2019 komt de legendarische rockformatie King Crimson voor twee concerten naar De Vereeniging in Nijmegen. Onder de bezielende leiding van muzikaal genie Robert Fripp zal het publiek aldaar maar liefst drie uur in vervoering worden gebracht door een uniek staaltje progrock. Kaartverkoop via www.ticketmaster.nl.

Al sinds de oprichting eind jaren zestig combineert King Crimson verschillende muziekstijlen met elkaar zoals geen andere band dat kan. Psychedelica, klassiek, jazz, folk, elektronica, het komt allemaal voorbij. En dat ze ook wel de grondleggers van het progrock genre genoemd worden, blijkt maar weer uit de invloed die de band heeft op andere topacts: onder andere Yes, Genesis, Rush, Tool, ze geven stuk voor stuk aan geinspireerd te zijn door King Crimson. Met name vanwege het ijzersterke debuut aka meesterwerk 'In The Court Of The Crimson King' uit 1969. Maar ook de twaalf studio-albums die daarop volgden alsmede de vele live-platen staan in de kast van menig liefhebber.

Ergens tussen de 250.000 en 500.000 mensen stonden er in 1969 in het Londense Hyde Park, toen King Crimson het voorprogramma verzorgde voor de Rolling Stones aldaar. Het betekende de doorbraak voor Robert Fripp en de zijnen. Alles klopte. En vele pauzes, bandwisselingen en solo-uitstapjes, al dan niet met andere muzikanten, later, staat King Crimson nog altijd overeind. In 2014 en 2015 stond de song 'Starless' na lange afwezigheid weer in de Top 2000, in dat laatste jaar verkocht King Crimson tevens tweemaal de Utrechtse Tivoli Vredenburg en in 2018 verkochten ze tweemaal het concertgebouw Amsterdam uit.

Onder de bezielende leiding van muzikaal genie Robert Fripp

Credits

Line-up King Crimson 2019:
Robert Fripp, gitaar
Bill Rieflin, keyboard
Jakko Jakszyk, zang en gitaar
Tony Levin, bas
Mel Collins, saxofoon en fluit
Pat Mastelotto, drums
Gavin Harrison, drums
Jeremy Stacey, drums

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie