Nijmeegs Boekenfeest

met Jan Siebelink, Joke van Leeuwen e.a.
za 23
maart
  • za 23 mrt
    20:00
    De Vereeniging
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Meer informatie vindt u hier

In het eerste weekend van de Boekenweekvindt het Nijmeegs Boekenfeest weer plaats in De Vereeniging. Onder meer Jan Siebelink, Joke van Leeuwen en Hanneke Hendrix reizen af naar Nijmegen om hun licht te laten schijnen over het Boekenweekthema via interviews, lezingen, optredens en voordrachten.

fotografie: Studio Schulte Schultz
fotografie: Studio Schulte Schultz

Het thema van de Boekenweek 2019 zal niemand zijn ontgaan: ‘de moeder de vrouw’. Een gedicht van Martinus Nijhoff, een hokje, een heet hangijzer. Tijdens het Nijmeegs Boekenfeest komt dit thema in de breedste zin van het woord aan bod: vrouwen uit de wereldgeschiedenis, lofzangen op moeders, seksualiteit en gender in de kunsten en de maatschappij, de keerzijden van het ouderschap en het gevaar van vooroordelen. Tientallen schrijvers, dichters, journalisten, tekenaars, muzikanten, drag queens, filosofen, acteurs en dj’s reizen af naar Nijmegen voor de moeder aller Boekenfeesten!

 

Early Bird
Van 4 februari tot 1 maart is er een early bird verkoop van kaarten voor het Boekenfeest: je krijgt € 2,50 op de normale toegangsprijzen (bibliotheekleden € 15,-, niet-leden € 17,50, studenten € 10,-).

Meer info: klik hier

 

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten