Nijmeegs Boekenfeest

met Jan Siebelink, Joke van Leeuwen e.a.
23 mrt ’19
20:00
  • za 23 mrt ’19
    20:00
    De Vereeniging
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

In het eerste weekend van de Boekenweekvindt het Nijmeegs Boekenfeest weer plaats in De Vereeniging. Onder meer Jan Siebelink, Joke van Leeuwen en Hanneke Hendrix reizen af naar Nijmegen om hun licht te laten schijnen over het Boekenweekthema via interviews, lezingen, optredens en voordrachten.

Het thema van de Boekenweek 2019 zal niemand zijn ontgaan: ‘de moeder de vrouw’. Een gedicht van Martinus Nijhoff, een hokje, een heet hangijzer. Tijdens het Nijmeegs Boekenfeest komt dit thema in de breedste zin van het woord aan bod: vrouwen uit de wereldgeschiedenis, lofzangen op moeders, seksualiteit en gender in de kunsten en de maatschappij, de keerzijden van het ouderschap en het gevaar van vooroordelen. Tientallen schrijvers, dichters, journalisten, tekenaars, muzikanten, drag queens, filosofen, acteurs en dj’s reizen af naar Nijmegen voor de moeder aller Boekenfeesten!


Jan Siebelink is dit jaar schrijver van het Boekenweekgeschenk. Deze succesvolle schrijver weet vanaf het begin van zijn schrijven trouwe lezers aan zich te binden. In 2004 vindt hij de weg naar het grote publiek na het overrompelende succes van Knielen op een bed violen. Sindsdien zijn alle boeken van Jan Siebelink bestsellers. Vanavond wordt hij geïnterviewd.

Duizendpoot Joke van Leeuwen schrijft proza voor kinderen en volwassenen, poëzie, ze is illustrator, maakt theaterprogramma’s en treedt op als performer. Ze ontving voor haar werk vele prijzen, waaronder de prestigieuze Gouden Ganzenveer. Tijdens het Boekenfeest draagt Joke van Leeuwen voor uit haar veelzijdige oeuvre.

Een Nijmeegs literatuurfeest is niet compleet zonder Hanneke Hendrix. Van de veelgeprezen schrijver, columnist en hoorspelmaker verscheen afgelopen november haar derde roman Aswoensdag. Een boek over moeder willen zijn en tegelijkertijd iemands kind zijn, en het zoeken van toenadering na een groot trauma. Vanavond wordt Hanneke geïnterviewd.
 

Early Bird
Van 4 februari tot 1 maart is er een early bird verkoop van kaarten voor het Boekenfeest: je krijgt € 2,50 op de normale toegangsprijzen (bibliotheekleden € 15,-, niet-leden € 17,50, studenten € 10,-).

Meer info: klik hier

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie