di 3 sep ’19 20:00 - 22:10
THEATERSEIZOEN 2019 / 2020

Joris Luyendijk

Het Zijn Net Mensen 2.0
3 sep ’19
20:00 - 22:10
  • di 3 sep ’19
    20:00 - 22:10
    Pauze 20:50
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • Graag attenderen wij je erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vind je in de link.

Met 'Het Zijn Net Mensen' deed Joris Luyendijk in 2006 de journalistiek op haar grondvesten schudden. In het boek behandelde Luyendijk verschillende filters, vervormingen en manipulatie in de media. Het boek won verschillende prijzen en werd in meer dan 20 landen vertaald.


Nu dik tien jaar later zijn de nieuwsmedia, mede door alle nieuwe technologie, in ongelofelijk tempo veranderd. Hoe ziet de toekomst van ons medialandschap eruit? En welke rol zal het spelen in onze democratie waar de journalistiek een cruciaal onderdeel van is?
 

'Geloof niet alles wat je in de media ziet' is veranderd in 'Geloof niets meer van wat de media zeggen.’ Hoe terecht is dit wantrouwen? Hoe kom je aan goede informatie en hoe leer je door filters en manipulaties heen kijken? In een theatercollege vol verrassende video’s maakt Joris Luyendijk de journalistieke balans op en leert je op een nieuwe manier kijken naar nieuwsmedia.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie