Arnhem en Nijmegen slaan een brug tussen het culturele aanbod en presenteren samen:

Amadeus

De Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY
22 nov ’19
-
24 nov ’19
Data & tickets

De rebel. Zijn muziek. Zijn ondergang.
AMADEUS vertelt het verhaal over misschien wel de grootste componist allertijden; Wolfgang Amadeus Mozart. Wanneer hij als jong onconventioneel kunstenaar aan het hof van de Keizer verschijnt, is hij vastbesloten om een grootse indruk achter te laten. Hofcomponist Antonio Salieri constateert verbijsterd dat de muzikale inspiratie waar hij zelf naar zoekt, door God aan Mozart is geschonken. Gegrepen door obsessieve jaloezie gaat hij de strijd aan met Mozart, met de muziek en uiteindelijk met zijn geloof in God.

Sander Plukaard in de rol van Mozart

Onderdeel van:
ONZE TIPS
VIP-arrangementen

Deze coproductie van de Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY wordt geregisseerd door Theu Boermans met Sander Plukaard in de rol van Mozart en Mark Rietman als Salieri. Naast de negen castleden staan in deze grootse muziektheaterproductie sopraan Lucie Chartin, 40 koorleden en een live orkest op het toneel in een indrukwekkend decor ontworpen door Bernhard Hammer (Soldaat van Oranje).

 

De voorstelling, bekroond met meerdere Tony- en Olivier Awards, werd geschreven door Peter Shaffer en ging in 1979 in première in het Royal National Theatre in Londen. In 1984 won de verfilming door Miloš Forman maar liefst 8 Oscars.

 

 

 

Credits

Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY
Regie: Theu Boermans
Tekst: Peter Shaffer
Decorontwerp: Bernhard Hammer
Met: Mark Rietman, Sander Plukaard, Jaap Spijkers, Vincent Linthorst, Yela de Koning, Yamil Jones, Esther Scheldwacht e.a.
Dramaturgie: Karim Ameur
Muzikale leiding: Hernan Schvartzman
Arrangementen: Daniel Hamburger

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie