fotografie: Merlijn Doomernik
zo 28 apr ’19 14:00 - vr 28 apr ’00 15:15
Vriendenconcert

Iberia

Thomas Beijer
28 apr ’19
-
28 apr ’00
14:00 - 15:15
  • zo 28 apr ’19
    14:00 - 15:15
    De Vereeniging Concertzaal / vrije plaatskeuze
  • Graag attenderen wij je erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vind je in de link.

Een Vriendenconcert in Spaanse sfeer: pianist Thomas Beijer speelt de complete cyclus 'Iberia' van Isaac Albeniz: een virtuoze muzikale reis door Spanje. Geen verrassende keus, want de veelzijdige musicus heeft een speciale affiniteit met Spaanse muziek. Werken van de componisten Albéniz, Granados en De Falla sieren regelmatig zijn programma's. 

Twaalf muzikale impressies van Spanje, verdeeld over vier boeken, vormen tezamen 'Iberia'. De muziek verklankt de sfeer van het Spaanse landschap en is losjes gebaseerd op traditionele dansritmes en volksmelodieën. Albéniz schreef dit werk – wat uiteindelijk zijn grootste meesterwerk genoemd kan worden - aan het eind van zijn leven.

Thomas Beijer studeerde bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde masterclasses bij onder anderen Emanuel Ax, Menahem Pressler en Murray Perahia. In 2011 sloot hij zijn Masterstudie af met de hoogste onderscheiding.

In 2007 won hij het YPF Nationaal Pianoconcours  en veroverde daarmee een plaats aan de top van een nieuwe generatie jonge Nederlandse pianisten. De internationale jury omschreef hem als "een zeer interessante muzikale persoonlijkheid met onderscheidende ideeën over muziek. Een waar kunstenaar." 


Credits

Albéniz Iberia
Boek I Evocación–El Puerto–El Corpus Christi en Sevilla; Boek II Rondeña–Almería–Triana; Boek III El Albaicín–El Polo–Lavapiés; Boek IV Málaga–Jerez–Eritaña 

Georganiseerd door de Vrienden van De Vereeniging.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie