vr 14 jun ’19 20:00
THEATERSEIZOEN 2018 / 2019

Nijmeegs Blazersensemble

Jong Talent Op Avontuur Met Het Nijmeegs Blazersensemble
14 jun ’19
20:00
  • vr 14 jun ’19
    20:00
    De Vereeniging Kleine Zaal, vrije plaatskeuze
  • Graag attenderen wij je erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vind je in de link.

Op 14 juni zal de jonge celliste Jobine Siekman (1995) het Concert voor cello en blazers van Jacques Ibert uitvoeren in de Kleine Zaal van De Vereeniging, samen met het Nijmeegs Blazersensemble onder leiding van Mark Snitselaar.

Jobine Siekman is een veelbelovend talent, die verschillende prijzen won, zoals de derde prijs in het Nationaal Cello Concours van de Cellobiennale Amsterdam en de Anna Shuttleworth prijs voor haar vertolking van Bach. Momenteel studeert ze aan The Royal College of Music in Londen bij Melissa Phelps voor haar Masters of Performance.
Zie http://www.jobinesiekman.com/nl/homepage-dutch/

Naast Ibert klinkt een ander Frans stuk, Dixtuor pour Instruments à Vent van Claude Arrieu. Het programma opent met een Notturno van Felix Mendelssohn en sluit af met de Suite in Bes-groot van Richard Strauss.

Jobine Siekman is het derde jonge talent dat het Nijmeegs Blazersensemble begeleidt. Eerder soleerden de Nijmeegse violiste Cecilia van Berkum (1997) en de pianist Martin Oei.

Het Nijmeegs Blazersensemble (opgericht in 1970) heeft vrijwel alle bekende werken voor blazers uitgevoerd, zoals de Gran Partita van Mozart en de Blazerssymphonie van Strawinsky. De vaste kern bestaat uit tien musici, maar voor werken met een grotere bezetting worden extra muzikanten uit de regio gevraagd. Zo zijn deze keer een trompet, een trombone en twee hoorns toegevoegd. Zie ook www.nijmeegsblazersensemble.nl en www.facebook.com/nijmeegsblazersensemble

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie