zo 17 mei ’20 14:15
THEATERSEIZOEN 2019 / 2020

Het Gelders Orkest

La Douce France
17 mei ’20
14:15

Otto Tausk, een van de meest gedreven Nederlandse dirigenten van onze tijd, heeft al heel wat keren voor het orkest gestaan. Hij opent dit Frans getinte concert met de dromerige Prélude à l'après-midi d'un faune van Debussy. Minstens even impressionistisch is Ravels Pianoconcert voor de linkerhand, ooit geschreven voor pianist Paul Wittgenstein die in de Eerste Wereldoorlog zijn rechterarm had verloren. De eminente Franse pianist Roger Muraro is solist in dit bijzondere werk. De Vuurvogel Suite mag dan van een Rus zijn, maar Stravinsky maakte dit ballet uitgerekend voor het in Parijs gevestigde wereldberoemde Ballets Russes van Diaghilev. Een wereldpremière van de hedendaagse, toegankelijk schrijvende componist Guillaume Connesson maakt dit programma compleet.

dirigent Otto Tausk piano Roger Muraro 
Debussy Prélude à l'après-midi d'un faune Ravel Pianoconcert voor de linkerhand Connesson Wereldpremière Stravinsky Vuurvogel Suite 1911

inleiding om 13.15 uur door Kees Wisse

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie