zo 19 apr ’20 14:15
THEATERSEIZOEN 2019 / 2020

Het Gelders Orkest

Tsjaikovski's Vijfde Symfonie
19 apr ’20
14:15
  • zo 19 apr ’20
    14:15
    De Vereeniging Concertzaal
  • Graag attenderen wij je erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vind je in de link.

‘Een ware leeuwin achter de toetsen die moeiteloos de ene na de andere pagina met de moeilijkste noten verslindt,’ zo typeerde de Amerikaanse pers onlangs de Russische pianiste Anna Vinnitskaya. En ze komt heel wat lastige pagina’s tegen in het virtuoze Pianoconcert nr. 3 van Prokofjev. Muziek van een ongekende schoonheid waarin de componist zich van zijn romantische kant laat zien, maar ook bewijst al stevig in de 20e eeuw te staan.


Het orkest staat onder leiding van Tung-Chieh Chuang, een aanstormend dirigeertalent uit Taiwan. Hij kreeg superlatieven als ‘soevereine leiderskwaliteiten’ en ‘overweldigende klankbelevenis’ in zijn recensies. Met de Symfonie nr. 5 van Tsjaikovski besluit hij dit Russische concert, dat begint met een mooi symfonisch kleinood van Tsjaikovskis tijdgenoot Ljadov. Het betoverde meer is een schitterend sfeerbeeld van een denkbeeldig geheimzinnig meer verscholen in het uitgestrekte Russische Taiga woud.

dirigent Tung-Chieh Chuang piano: Anna Vinnitskaya 
Ljadov Het betoverde meer Prokofjev Pianoconcert nr. 3 Tsjaikovski Symfonie nr. 5

inleiding om 13.15 uur door Wouter Schmidt

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie