zo 8 mrt ’20 14:15
THEATERSEIZOEN 2019 / 2020

Het Gelders Orkest

Rosanne Philippens speelt Beethovens Vioolconcert
8 mrt ’20
14:15

Beethovens Vioolconcert is geliefd bij een breed publiek maar gevreesd bij de grote violisten vanwege zijn technische uitdaging en stevige lengte. Rosanne Philippens ontfermt zich met liefde over dit misschien wel beroemdste en populairste vioolconcert ooit geschreven. Werd zij een paar jaar geleden door de Volkskrant nog geroemd als ‘viooltalent groter dan de belofte’, inmiddels is ze dat stadium ver voorbij en behoort ze tot de bekendste solisten van ons land. Haar virtuoze spel past prachtig bij dit gloedvolle soloconcert, geschreven met een grote muzikale intensiteit en klankrijkdom zoals alleen Beethoven dat kan.


Sacha Goetzel leidt Het Gelders Orkest vervolgens in de Tweede Symfonie van Jean Sibelius. Hij schreef het werk ten tijde van het onafhankelijkheidsstreven van Finland. Muziek met een bijna revolutionaire overtuigingskracht. Een heerlijke symfonie om de avond te besluiten.

dirigent Sascha Goetzel viool Rosanne Philippens 
Beethoven Vioolconcert in C Sibelius Symfonie nr. 2 

inleiding om 13.15 uur door Jeroen Swarte
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie