vr 17 jan ’20 20:15 - 21:25
THEATERSEIZOEN 2019 / 2020

Het Gelders Orkest

Ouder worden met Eric Corton
17 jan ’20
20:15 - 21:25
  • vr 17 jan ’20
    20:15 - 21:25
    De Vereeniging Concertzaal / vrije plaatskeuze
  • Graag attenderen wij je erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vind je in de link.

foto: Sophia van den Hoek

Ouder worden is voor acteur en presentator Eric Corton net zo fascinerend als confronterend. Een mens heeft een heel leven geleerd, beleefd, ondervonden en onthouden. In een leven van 80 jaar zijn ongelooflijk veel dingen gebeurd, uitgevonden en weer verdwenen. Maar hoe klinkt ouder worden eigenlijk? Hoe verschillend is bijvoorbeeld een vroeg stuk van Beethoven in vergelijking met zijn laatste werk, als hij haast doof en ongelukkig zijn noten op papier ramt? Hoe klinkt puberaal muzikaal gebral? Wat is het geluid van een langzame doodsstrijd? Eric Corton en het orkest onderzochten het en presenteren een avond vol verrassende stukken en mooie verhalen.

In het 250e geboortejaar van Ludwig van Beethoven wordt een ode gebracht aan zijn werk. Samen met het orkest en met pianist Daria van den Bercken, presenteert gastheer Eric Corton de muziek van Beethoven door de jaren heen. Welke symfonie zit bijvoorbeeld vol met levensvreugde en optimisme? Wanneer speelde het thema dankbaarheid aan God en de natuur een belangrijke rol in zijn leven? En hoe oud was hij toen hij de "intiemste treurmars ooit" componeerde? Het Gelders Orkest staat onder leiding van de Spaanse dirigent Josep Vicent. Hij vervangt de eerder aangekondigde Jonathon Heyward, die moest afzeggen wegens ziekte. 

dirigent Josep Vincent host Eric Corton piano Daria van den Bercken
Beethoven (deel 2 uit pianoconcert nr 5, Mondscheinsonate voor piano solo, delen uit symfonie nr 1, symfonie nr 5 en symfonie nr 6)

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie