THEATERSEIZOEN 2019 / 2020

Het Gelders Orkest

Liza Ferschtman speelt Prokofjevs Vioolconcert
19 okt ’19
20:15
  • za 19 okt ’19
    20:15
    De Vereeniging Concertzaal
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Grote muzikaliteit en een wervelende finale

‘De violiste doet wat ze als de beste kan: met grote muzikaliteit kleuren schilderen, beelden oproepen en verhalen vertellen.’ (NRC) Een treffende omschrijving van Liza Ferschtman in deze NRC recensie van de cd die ze nog niet zo lang geleden met het orkest maakte. En schilderen kan ze op het scherpst van de snede in Prokofjevs Vioolconcert nr. 2, van de melancholieke solo in de openingsmaten tot en met de wervelend dansende finale.


Geef het schilderspalet vervolgens aan Sibelius onder de bekwame handen van dirigent Per-Otto Johansson, en je krijgt heel andere taferelen. In de Zwaan van Tuonela verbeeldt Sibelius een episode uit het Finse volksepos Kalevala. In de Karelia Suite voert hij de luisteraar tenslotte in felle kleuren naar het Finse Karelië in vroeger tijden.

 

dirigent Per-Otto Johansson viool Liza Ferschtman 
Prokofjev Vioolconcert nr. 2 Sibelius Zwaan van Tuonela; Karelia Suite

inleiding om 19.15 uur

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie