vr 24 jan ’20 20:15 - 22:00
THEATERSEIZOEN 2019 / 2020

Het Gelders Orkest

Brahms, Britten & Bernstein
24 jan ’20
20:15 - 22:00
  • vr 24 jan ’20
    20:15 - 22:00
    Pauze 20:55
    De Vereeniging Concertzaal
  • Graag attenderen wij je erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vind je in de link.

Dat Massimo Quarta de perfecte dirigent voor Brahms is bewees hij in eerdere concerten. In dit programma dirigeert hij Symfonie nr. 1, een werk waar de componist meer dan twintig jaar mee geworsteld heeft. Het resultaat mag er zijn: bijna een uur lang samengebalde symfonische kracht die uitmondt in een weergaloze finale. Diezelfde kracht, maar dan in een geheel andere sfeer, is terug te vinden in de Four Sea Interludes van Britten.


Te midden van deze symfonische werken staat Bernsteins Halil voor fluit en orkest, geschreven als hommage aan een Israëlische fluitist die als soldaat omkwam in de Jom Kippoer-oorlog van 1973. Soliste is Silvia Careddu, eerste fluitiste van de Wiener Philharmoniker en een van de meest toonaangevende Europese virtuozen op fluit.

dirigent Massimo Quarta fluit: Silvia Careddu 
Britten Four Sea Interludes uit Peter Grimes Bernstein Halil Brahms Symfonie nr. 1

inleiding om 19.15 uur door Marcel Zwitser

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie