vr 27 sep ’19 20:00 - 21:30
Een muzikale battle tussen vader en zoon

Woiski vs. Woiski

Orkater
27 sep ’19
20:00 - 21:30
  • vr 27 sep ’19
    20:00 - 21:30
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Woiski vs. Woiski vertelt het schrijnende levensverhaal van vader en zoon Woiski die ondanks hun moeizame verhouding furore maakten en Nederland verrijkt hebben met hun aanstekelijke muziek.

Max sr. kwam in de jaren dertig, als een van de eerste Surinamers naar Amsterdam en opende daar zijn eerste nachtclub. Hij en zijn zoon Max jr. moesten zien te overleven in het witte Nederland.


Waar Max sr. zich met charme en bluf weet aan te passen en daar gelukkig mee lijkt te zijn, komt Max jr. in verzet. Op een avond in nachtclub la Cubana, komt hun strijd in een beslissende battle tussen muziekstijlen en karakters tot een hoogtepunt. Een verhaal over identiteit, immigratie en ontworteling, waarin kleur alles bepalend lijkt te zijn.


Deze voorstelling is tot stand gekomen op basis van het boek Bruine bonen en Kouseband (van Patrick van den Hanenberg in samenwerking met Ronny Woiski).


Woiski vs. Woiski werd door zowel pers als publiek zeer goed ontvangen; de reacties waren lovend en soms zelf emotioneel. Op het Theater Festival 2018 werd Woiski vs. Woiski uitgeroepen tot beste voorstelling van het seizoen door de Wijkjury “De voorstelling over vader en zoon Woiski die als een van de eerste Surinamers naar Nederland kwamen en zich aldaar staande moesten zien te houden, wordt door de jury omschreven als ‘herkenbaar en geloofwaardig’. De veertien leden van de jury hebben unaniem bewondering voor het verhaal, dat indringend en kenmerkend is voor verschillende generaties en tegelijkertijd zo speels en natuurlijk gebracht wordt.


Ook werd Michiel Blankwaardt genomineerd voor een Arlecchino voor beste mannelijke bijrol. “Als Woiski junior is Blankwaardt in idealisme vastgebeten, diep teleurgesteld en prachtig wanhopig” aldus het juryrapport.


“buitengewoon geslaagde, biografische muziektheatervoorstelling.” ★★★★ (NRC Handelsblad)

“Mooi om te zien dat een verhaal over actuele hete hangijzers als identiteit en racisme ook eens op een bitterzoete manier verteld kan worden.” ★★★★ (De Volkskrant)

“Grappig en wrang tegelijk, dat is Woiski vs. Woiski. En dat is knap.” ★★★★ (De Volkskrant)
“De pijn van vader en zoon achter facade van feest” ★★★★ (Trouw)

Wegens succes terug in het theater!

Onderdeel van:
Inleidingen
Toneelcursus

Credits

Woiski vs. Woiski is een coproductie van Orkater en het Bijlmer Parktheater.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie