do 10 okt ’19 20:00 - 21:50
Internationale theaterhit over het klimaatprobleem

The Children

Het Nationale Theater
10 okt ’19
20:00 - 21:50
  • do 10 okt ’19
    20:00 - 21:50
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Welke wereld laten we na voor onze kinderen? Een tsunami heeft een nucleaire centrale geraakt en er lekt radioactief materiaal naar buiten. Regisseur Eric de Vroedt brengt het prijswinnende stuk van Lucy Kirkwood nu naar het theater.

Wat doe je als je een kernramp kunt keren?
Twee wetenschappers, een getrouwd stel, zijn geëvacueerd als gevolg van een lekkende kerncentrale en strijken neer aan de rand van het rampgebied. Hazel en Robin werkten tot hun pensioen als kernfysici in de centrale aan de Noordzeekust. Op een dag staat hun oud-collega Rose voor de deur, die naar de VS is geëmigreerd. Wat komt ze doen? Is ze hier om herinneringen op te halen? Of om Robin te verleiden mee te gaan naar Amerika? De werkelijke reden blijkt nog veel indringender te zijn.

We zien het grote dilemma van deze tijd
Regisseur Eric de Vroedt was meteen gegrepen door het stuk: “The Children belicht het klimaatprobleem op een fantastische manier. Drie babyboomers staan voor de keuze: ga ik verder met mijn comfortabele leven of neem ik mijn verantwoordelijkheid en ruim ik de rotzooi op die wij zelf hebben veroorzaakt? Dat is ook een vraag die ik me stel: Welke wereld laten we na voor onze kinderen?”

Luister dé HNTpodcast: The Children

Wil je wat meer weten over een voorstelling?
De podcast van Het Nationale Theater stoomt je in tien minuten klaar.
In deze aflevering vertelt acteur Stefan de Walle je over zijn nieuwste rol in The Children, over de schrijfster, Lucy Kirkwood, en over zijn bezoek aan de kerncentrale in Borssele.
Met een exclusief fragment uit het stuk door medeacteurs Antoinette Jelgersma en Sylvia Poorta.
tekst en regie Laura van Zuijlen
techniek en montage Alex Kramer
muziek Florentijn Boddendijk en Remco de Jong
 

Uitverkochte zalen op West End en Broadway
De jonge Engelse schrijfster Lucy Kirkwood werd genomineerd voor een Tony-award voor The Children. Acteurs Sylvia Poorta, Stefan de Walle en Antoinette Jelgersma nemen ons mee in een driehoeksverhouding, tegen de achtergrond van een akelig realistisch verhaal. We herinneren ons nog de vloedgolf bij Fukushima en de reikwijdte van de straling in Tsjernobyl. In The Children houden drie mensen elkaar in de greep van een groot moreel dilemma. Het is een grimmig en grappig conversatiestuk met vlijmscherpe dialogen.

The Children belicht het klimaatprobleem op een fantastische manier

Onderdeel van:
Inleidingen

Credits

tekst Lucy Kirkwood vertaling Rik van den Bos regie Eric de Vroedt met Antoinette Jelgersma, Stefan de Walle, Sylvia Poorta dramaturgie Karim Ameur

Inleiding om 19:00 uur door Ricci Scheldwacht. 
Ricci Scheldwacht (Den Haag, 1965) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Sindsdien werkt hij in de journalistiek voor onder meer Esquire, HP/De Tijd en het Indisch maandblad Moesson. Daarnaast geeft hij voor het Nationale Theater inleidingen aan het publiek. In 2014 verscheen zijn boek Echte hockeyers douchen niet.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie