za 26 okt ’19 20:15
Arnhem en Nijmegen slaan een brug tussen het culturele aanbod en presenteren samen:

Onbezongen

Valentijn Dhaenens / KVS & SKaGeN (BE)
26 okt ’19
20:15
  • za 26 okt ’19
    20:15
    Musis en Stadsstheater Arnhem
  • Graag attenderen wij je erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vind je in de link.

Arnhem en Nijmegen slaan een brug tussen het culturele aanbod en presenteren samen: Onbezongen. Let op: deze voorstelling is in Arnhem. De kaartverkoop start op 18 mei.

Onbezongen keert terug naar de kiem van het politieke leven: waarom hebben leiders drang naar macht in een democratie, waar macht zeer relatief is en waar politici onderworpen worpen aan de eisen van kiezers, media, belangengroepen?

Als partijwoordvoerder, kabinetslid bij zowel Buitenlandse Zaken als de Europese Commissie en tot slot als speechschrijver van o.a. Karel De Gucht en José Manuel Barroso heeft Vincent Stuer diep kunnen doordringen in de politiek. Daardoor kon hij macht en machthebbers van dichtbij observeren en bestuderen.

Onbezongen keert terug naar de kiem van het politieke leven: waarom hebben leiders zo’n drang naar macht in een democratie, waar macht zeer relatief is en waar politici onderworpen worpen aan de eisen van kiezers, media, belangengroepen? Waarom gaat een politicus op zoek naar erkenning in een functie die als de meest onpopulaire ooit bekendstaat?

Onbezongen schetst het portret van de homo politicus. De nadruk zit ‘m in de realistische manier waarop in onze westerse wereld met macht omgesprongen wordt. Tevens onderzoekt het stuk de veelal irrationele redenen voor die honger naar macht.

‘Geloofwaardig, doorleefd en gelaagd portret van de machtshongerige mens’ – De Morgen ★★★★

Onderdeel van:
025

★★★★ Briljante tragikomedie

De Standaard

Credits

concept en spel Valentijn Dhaenens tekst Vincent Stuer

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie