di 5 nov ’19 20:00 - 22:10
TOM LANOYE & KOEN DE SUTTER

Wie is bang

NTGent
5 nov ’19
20:00 - 22:10
  • di 5 nov ’19
    20:00 - 22:10
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Een ouder acteurskoppel – gespeeld door Els Dottermans en Han Kerckhoffs, die ook in het echte leven een stel zijn – maakt de balans op van hun liefde voor elkaar en voor het vak.

Een ouder acteurskoppel – gespeeld door Els Dottermans en Han Kerckhoffs, die ook in het echte leven een stel zijn – maakt de balans op van hun liefde voor elkaar en voor het vak. Terend op hun bekendheid willen ze goed geld verdienen met een populaire repertoireklassieker over een scheldend en drankzuchtig koppel intellectuelen. Hun andere ensceneringen floppen. Alleen de scheldklassieker blijft volk lokken. Avond na avond zijn ze veroordeeld om tegenover elkaar te staan in steeds dezelfde rol.

Enkel hun tegenspelers veranderen regelmatig: twee jongere acteurs die na een tijdje, net als hun voorgangers, met slaande deuren vertrekken. Maar dan snelt Vadertje Staat te hulp. De nieuwe acteurs ontvangen een cultureel-sociale toelage op voorwaarde dat ze een buitenlandse afkomst en liefst ook een kleurtje hebben. De eerste kennismaking zet meteen alle onderhuidse conflicten op scherp…

‘Een genadeloos goede voorstelling.’ – de Volkskrant ****
‘Een sprankelend taalfeest’.’ – Theaterkrant.nl
‘Lanoye’s bewerking van ‘Who’s Afraid of Virginia Woolf?’ is confronterend en vol lef.’ NRC****
‘Acteervuurwerk in handen van Els Dottermand en Han Kerckhoffs.’ – de Standaard****
 

Gespeeld door Els Dottermans en Han Kerckhoffs, die ook in het echte leven een stel zijn.

Onderdeel van:
Inleidingen
Toneelcursus

Credits

regie Koen De Sutter tekst Tom Lanoye spel Els Dottermans, Han Kerckhoffs, Dilan Yurdakul, Tarikh Janssen dramaturgie Alex Mallems

Inleiding om 19 uur in Theatercafé door Dieuwke Slump

Dit podiumwerk werd gerealiseerd met steun verkregen via de Belgische Tax Shelter

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie