wo 20 nov ’19 20:00
Van de makers van Noem het maar liefde

Peachez – Een romance

Toneelgroep Maastricht
20 nov ’19
20:00
  • wo 20 nov ’19
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • Graag attenderen wij je erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vind je in de link.

Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen de hoofdrollen in Peachez, een bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis. De voorstelling vertelt het verhaal van Ilja Leonard Pfeijffers gelijknamige succesroman uit 2017 die werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. In een regie van artistiek leider Michel Sluysmans brengt Toneelgroep Maastricht met Peachez een muzikaal en vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde.

Een professor op zekere leeftijd leeft al zijn leven lang in zijn hoofd en de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een hem onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez, en er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee. Waar de professor niet meer op rekende gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt.

Franssen en Van de Wetering spelen met Peachez een intiem liefdesduet, muzikaal bijgestaan door multi-instrumentalist Axl Peleman. Sluysmans en Pfeijffer maakten afgelopen seizoen het door pers en publiek bejubelde Noem het maar liefde. Eerder werkten ze bij Toneelgroep Maastricht succesvol samen in De Advocaat (Toneelschrijfprijs 2017) en Brieven uit Genua.

De pers over Noem het maar liefde:
‘Een feest van een voorstelling’ ***** De Volkskrant
‘Een eclectische kijk op liefde en verlangen’ **** NRC Handelsblad
‘Fraaie liefdesmarathon’ **** De Limburger

De pers over Peachez, een romance:
‘Het meest romantische boek van het jaar’ **** De Volkskrant
‘Cupido krijgt in Peachez een pak rammel met fluwelen bokshandschoenen’ **** De Standaard

Deze voorstelling is exclusief (pauze)consumptie.

Credits

spel Porgy Franssen, Maartje van de Wetering, Axl Peleman tekst Ilja Leonard Pfeijffer bewerking en regie Michel Sluysmans muziek Axl Peleman, Ron Reuman

Inleiding om 19:00 uur in Theatercafé wordt gegeven door actrice Maartje van de Wetering. Maartje vertelt over de thematiek van de voorstelling en over de artistieke keuzes die gemaakt zijn in het creatieproces. Daarnaast nodigt ze het publiek uit om vragen te stellen.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie